Boo FF - Utbildning

Värdegrundsledare i laget

Boo FF arbetar på olika sätt med föreningens värdegrund så att den inte bara är ord utan att spelare och ledare förstår innebörden och pratar om det i lagen. I lagen i dag så finns det lagledare och tränare, vi vill att det också skall finnas en värdegrundsansvarig. En person i laget som arbetar med gruppen kring Boo FF:s värdegrunds-ord, hur vi skall vara mot varandra så att alla känner sig inkluderade och trygga.

Utbildning för värdegrundsledare hölls 17 maj 2020 i Boo Gårds skola

Meddelande som har gått ut fredag 8 maj från föreningens värdegrundsansvarig, Tommy Lindberg:
Mitt namn är Tommy Lindberg och jag är från och med i år värdegrundsansvarig i Boo FF och kommer tillsammans med vår klubbchef Liv Sahlberg och Vivi Darla från SISU att hålla i utbildningen på söndag.

Det är konstiga tider just nu och vi har funderat mycket på om vi skulle skjuta på utbildningen en gång till (den har ju redan flyttats en gång) eller inte. S:t Eriks-Cupen har nu dragit igång igen och nästan alla Boo FF:s lag är igång med träning och matchspel för fullt. Behovet av fokus på vår gemensamma värdegrund är därför stort och arbetet med att säkra en trygg idrottsmiljö för våra barn och ungdomar lika viktigt som innan världens drabbades av denna otäcka pandemi. Jag har själv redan upplevt ett par incidenter vid sidan av planen, när min sons lag spelat och där jag tvingats ingripa för killarnas bästa. Vi har därför bestämt oss för att försöka genomföra utbildningen, men med vissa anpassningar för att förhindra smittspridning.

Så här tänker vi genomförandet:
Hittills har 17 personer anmält sig, så vi kommer vara långt färre än 50 personer. Vi kommer att vara i Boo Gårds skolas matsal, vilket är en stor lokal. Stolarna kommer att placeras så att vi alltid har 2 meter mellan deltagarna. Det kommer att finnas tillgång till handsprit och möjlighet till god handhygien. Vi uppmanar också alla er som anmält er att endast delta om ni känner er helt symptom-fria. Under kursen kommer vi att genomföra något/några grupparbetsmoment, men de kommer att göras 2 och 2.

Lunch erbjuds i form av wraps som vi beställer från Coop. Känner ni er osäkra på det, så kan ni istället ta med er egen kall matlåda.

Känns det ok? Om inte, så kommer vi arrangera kursen igen på något sett till hösten

Agenda
Det här är vad vi kommer prata om:

 • Inledning kring Boo FF:s värdegrund och Spelarutvecklingsplan
 • Presentation av varandra, ledarövningar & förväntningar
 • Din roll som värdegrundsledare
 • Spelarövningar (olika exempel på övningar ni kan göra med era lag)
 • Incidenthantering, Organisation & Kommunikation
 • Scenarios med workshop
 • Inspirera och informera om Idrotten Vill, Spela, lek och lär, Barnkonventionen, Trygga Idrottsmiljöer etc .
 • Hur SISU-redovisar vi våra värdegrunds-träffar
 • Utvärdering

OSA: Eftersom det är så märkliga tider ber vi er meddela om ni avser att delta eller inte, samt om ni vill ha lunchwrap från Coop eller tar med egen lunch: Svara senast måndag 11 maj

Här kan du läsa mer om att vare värdegrundsansvarig.

Observera att alla våra ledare som har aktiviteter med våra spelare måste vara medlemmar i föreningen därför kommer du i samband med anmälan också få en faktura på Boo FF:s medlemsavgift på 100 kr. Vi måste också be dig lämna in ett utdrag ur belastningsregistret. Du kan läsa här om hur du gör. Vi hoppas på din förståelse för detta.

Anmälan

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md stora coop logotyp b
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md output oclycg
Vi stödjer Boo FF:s Sociala fond. Klicka för att läsa mer.
Md inntech logo
Md minibar  boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg 002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub