P19

Återhämtningsmål

Som fotbollsspelare är det inte bara träning och match som spelar en stor roll för att spelare ska utvecklas till max utifrån sin egen kapacitet. Fler måste bli bättre på att ha med sig sitt återhämtningsmål. Anledningen är enkel nu när träningsintensiteten stiger och har varit rätt så intensiv under veckan som har varit.

Återhämtningsmålet ska ätas så fort du är klar med träningen – med "dobbarna" på och direkt när vi kommer till omklädningsrummet eller kliver av planen.

Anledningen till varför återhämtningsmålet är så viktigt är att du - förutsatt att du tränat hårt - har förbrukat en hel del av energin (kolhydraterna) som finns i musklerna. Den första tiden efter avslutad träning går det snabbt att fylla på med ny energi - energi som du kommer ha glädje av när du tränar igen senare samma dag eller dagen därpå. En annan orsak till återhämtningsmålet är att ditt immunförsvar är försvagat efter hårda träningar, så om du väntar med att äta och istället stretchar, duschar och sen kanske t o m tar bussen hem eller får vänta på middagen hemma, är risken större att du drar på dig onödiga förkylningar och infektioner.

Förutom vätska är det två saker du behöver få i dig i återhämtningsmålet: snabba kolhydrater och protein. Kolhydraterna ska lagras in som ny energi i musklerna som du sedan kan använda på kommande träningar. Proteinet ska börja reparera och bygga upp dina muskler.

Snabba kolhydrater: Banan, vindruvor, russin, apelsinjuice, blåbärssoppa, nyponsoppa, ljust bröd
Protein: Mjölk, keso, kesella, ägg, ost, skinka. Om du dricker en drickyoghurt med fruktsmak eller tar en COCIO Chokladmjölk så får du i dig både snabba kolhydrater och protein!

Tips på vad man kan kombinera:
- Pucko (chocklad dryck) + smörgås
- Risifrutti + banan
- Smörgås + apelsinjuice
- Liten yoghurt + russin
- Banan + keso

- Liten yoghurt + smörgås

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md stora coop logotyp b
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md output oclycg
Vi stödjer Boo FF:s Sociala fond. Klicka för att läsa mer.
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub