Boo ff

Knäkontroll

Minska risken för knäskador med starkare knämuskulatur


Boo FFs damlag värmer alltid upp med knäkontroll inför sina träningar och matcher. I youtube klippen ser ni damlaget utföra övningarna. Övningarna finns även i en kostnadsfri knäkontrollsapp som ni kan läsa om nedan.

Knäskador är en alltför vanlig idrottsskada. Korsbandsskador drabbar till exempel mer än 5 000 per år, inte minst ungdomar. En studie på fotbollsspelande flickor har dock visat att det går att minska risken för främre korsbandsskada med hjälp av ett träningsprogram som kallas "knäkontroll".

Knäkontroll – en väg till skadefri idrott är häftet för dig som vill jobba med förebyggande träning av knät. Förutom information om hur knät är uppbyggt och hur det fungerar får du i träningsprogrammet övningar som stärker knämuskulaturen på rätt sätt, till exempel knäböj och utfallssteg. Du får också svar på vilka som är de vanligaste knäskadorna och hur de behandlas.

Knäkontroll är lika viktigt för pojkar som för flickor.

Appen Knäkontroll

Appen Knäkontroll är kostnadsfri och är en samproduktion mellan SISU Idrottsböcker, Svenska Fotbollförbundet och Folksam.

För iPhone hittar du appen i appstore genom att söka på knäkontroll.
För android hittar du appen Knäkontroll på Google Play.

Del av texten är hämtad från SISUs hemsida.


Den sista filmen visar hur du lätt bygger upp stationsträning som uppvärmning inför er träning genom att använda övningarna i filmerna.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub