Boo ff

Boo FF i nytt samarbete med Adidas. Intersport, Barncancerfonden och Afrika!

Boo FF i nytt samarbete med Adidas och Intersport
Vi har under 2015 genomfört en materialupphandling och resultatet är att vi efter tio år med Nike och Stadium byter materialleverantör till Adidas och Intersport. Det är riktigt roligt att kunna dela ut ca 2 500 nya matchtröjor till våra spelare. Våra ideella ledare kommer också att få en ny träningsjacka.

Vi är mycket nöjda med vårt nya fem-åriga avtal med Adidas och Intersport. Och så här säger Lars Blomqvist och Markus Marbrandt från våra nya partners om vårt samarbete.

"Vi är väldigt glada och stolta över att få möjligheten att arbeta med Boo FF under de kommande fem åren. Boo FF är en av Sveriges största ungdomsföreningar och en förebild i arbetet med att utveckla individers fotbollskunnande, oavsett nivå. Adidas tillsammans med Intersport kommer att utveckla samarbetet kring mjuka värden som ger rätt förutsättningar för spelare och ledare att fokusera på fotbollen."
Lars Blomqvist, KAR TEAM Adidas Sverige
Markus Marbrandt, Head of TEAM INTERSPORT

Boo FF och Barncancerfonden
Nytt - och något som vi brinner för och vill utveckla - är att vi reserverat reklamplatsen på magen på våra matchtröjor för Barncancerfonden (BCF). Detta är ett samarbete mellan Adidas, BCF, Intersport och Boo FF och vi kommer under året att ha aktiviteter till förmån för BCF. Samarbetet med BCF inleddes redan på Boo FF-dagen i höstas där en del av anmälningsavgiften till Boo FF-loppet gick till BCF.

Henrik Fischer, Ordförande Boo FF
" Vi är väldigt stolta över att tillsammans med våra samarbetspartners, Adidas och Intersport hittat en samarbetsform för framtiden med Barncancerfonden. Vi hoppas och tror att vi kan göra skillnad genom att lyfta fram Barncancerfonden genom gemensamma aktiviteter nästkommande år."

Boo FFs färger i Afrika
I samband med bytet till nya matchtröjor från Adidas kommer vi att in alla gamla matchtröjor. Dessa kommer under våren att skickas till två olika verksamheter, Chiparamba i Zambia och Futebol dá força i Moçambique. Förutom matchtröjor så kommer vi också ha insamlingar under våren avseende övrigt material som våra spelare vill skänka bort, både kläder och fotbollsskor. För mer information kring Chiparamba och Futebol dá forca se nedan.

Chiparamba i Zambia
Zambia är ett av världens fattigaste länder. Klyftorna mellan rika och fattiga är stora och vilken familj man föds in i avgör till stor del vilka möjligheter man har att skapa sig en bra framtid. Fotboll är Zambias nationalsport och många unga drömmer om sporten som en väg ur fattigdom. På ojämna planer med provisoriska mål, ofta med lindade plastpåsar som boll, skolas framtida fotbollsgenerationer.

1996 bildades fotbollsklubben Chiparamba av svenska eldsjälar. Den erbjuder högkvalitativ fotbollsträning för barn och unga i några av Zambias kåkstäder, där fattigdomen är skyhög och framtidsutsikterna mörka.

Chiparamba har nått stora framgångar. Klubben har vunnit Gothia Cup två gången och 2015 kom klubben till semifinal. Två av spelarna i det Zambiska landslag som vann Afrikanska mästerskapet 2012 fick sin fotbollsfostran i Chiparamba. Idag spelar 260 barn och unga, både pojkar och flickor, i klubbens olika lag.

Men långt ifrån alla spelare i Chiparamba kommer att bli fotbollsproffs. Därför har utbildning för spelarna alltid varit lika viktig som fotbollen. Alla spelare som inte själva har råd får sina skolavgifter betalda av föreningen. Avgifterna en stor börda för många familjer och gör att bara få av landets unga går klart motsvarande gymnasiet. Att inte ha en gymnasieutbildning gör det svårt att slå sig in på Zambias tuffa arbetsmarknad med mycket hög arbetslöshet. Men med en gymnasieutbildning finns chansen till en bättre framtid. Och som spelare i Choparamba får man den chansen.

Boo FF är stolta att vara vänklubb med Chiparamba. Genom vårt stöd får klubben utrustning, såsom matchtröjor och fotbollsskor. Utrustning som klubben eller spelarna själva inte har någon möjlighet att köpa. Tillsammans visar vi kraften i fotbollens gemenskap.

Futebol dá força i Moçambique
Futebol dá força betyder fotboll ger styrka, vilket är exakt vad vi gör. Med fotboll som plattform stärker vi ledare, tjejer och samhällen - helt enkelt för att vi tror på en värld där alla har möjligheten att nå sin fulla potential, oavsett kön. När samhället lär tjejer att passa in, coachar vi tjejer att stå ut, stå upp för sig själva och hitta sin rätta väg i livet.

Vi stärker och utbildar unga ideella ledare som fotbollstränare, och i sexuell och reproduktiv hälsa, mänskliga rättigheter och hur de kan förebygga våld och sexuella övergrepp. Våra ledare skapar sedan fotbollslag för tjejer som blir trygga mötesplatser där tjejer kan växa, leda och lära sig om sina rättigheter så att de kan skapa bättre framtidsutsikter för sig själva. Vi arbetar idag i Moçambique, Finland, Sverige och Zambia. Vi har 400 ideella ledare som coachar mer än 6000 tjejer, både på och utanför fotbollsplanen.

I Moçambique driver vi en nationell fotbollsliga, Mutola Cup, där över 4600 tjejer spelar match varje helg runt om i landet. Före varje match har vi workshops för tjejerna om sex- & samlevnad och andra livsviktiga ämnen. Under matcherna utbildar vi publiken i exakt samma sak – helt enkelt för att de ska lära sig lika mycket om tjejers rättigheter som tjejerna själva! Genom utbildningskampanjen når vi över 300 000 människor längs sidlinjerna varje vecka. Mutola Cup spelas i över 30 distrikt, där de bästa lagen kvalar in till provinsiella, regionala och till sist nationella slutspel. Genom Boo FF:s klädinsamling kommer tjejerna nu också kunna spela i riktiga matchställ!

Md boofftryggf rening2
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
 rsplaneringhemsidan
Md 2000px adidas logo.svg
Md intersportst ddinf rening
Md stora coop logotyp b
Md bo logo
Md minibar   boo ff
Md nvp logga web 750 px 2017
Md booenergi.gif
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md inntech
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub