Boo ff

Avslutning Framtidens Fotbollsledare

Publicerad 2018-04-24 09:32
Alla
Ytterligare två deltagare från Boo FF har avslutat Stockholms Fotbollförbunds utbildning ”Framtidens Fotbollsledare” (FFL), Saga Olsson och Axel Ageman.

Totalt fullförde 10 deltagare från flera föreningar kursen där målet är att deltagarna ska få kunskap om hur de kan driva och förvalta en fotbollsförening och att de skall identifiera vilka ämnesområden och roller inom fotbollen de är intresserade av.

På plats fanns representanter från de olika föreningar samt deltagarnas mentorer som de har haft under utbildningen.

Ledarfilosofi
Varje ledare fick själv presentera den egna ledarfilosofin som har växt fram och säkerligen ändrats under utbildningens gång. Det är mycket intressant och imponerande att lyssna till deras resonemang kring ledarskap, hur de vill bli sedda som ledare och vilka punkter som är viktiga för de. Alla är eller har nyligen själva varit spelare och de är unga, vilket innebär att den ledarskap de ser i egna tränare och de runt om blir relevanta för hur de själva ser på det egna ledarskapet. Vad de tar med sig som positiva erfarenheter och mindre positiva. Hur de vill vara som ledare är pågående och blir säkert aldrig riktigt klart men några grundstenar kommer de alltid att ha med sig.

Gemensamt för alla var Respekt och Engagemang
Att bli respekterad av spelaren och ge det tillbaka, respekt är ju något man inte bara får utan man måste förtjäna.
Att vara engagerad då får man oftast engagemang tillbaka från spelarna, när de ser att ens tränare bryr sig och är intresserad.

Helena Carlsson Vice ordförande Svenska Ridsportförbundet
I år som tidigare år är Helena där och berättar om sin väg från då hon mycket ung (16 år) satt i styrelsen i den ryttar-förening hon var medlem i till att hon idag är vice ordförande i Svenska Ridsportförbundet. Många underbara historier och erfarenheter delade hon med sig samt bra tips på vägen. Bland flera tog jag med mig:

"Att gnälla är som att gunga, du kommer ingenstans!"

Diplom och tröja
Kvällen avslutades med utdelning av kursbevis och en T-shirt. Kicki Bellander, ansvarig för kursen, sammanställde året med många fina ord och känslor. Bästa Kicki har ett stort engagemang och hjärta för deltagarna vilket jag är övertygad om att de alla har känt av och uppskattat.

Utbildningen heter Framtidens Fotbollsledare men de som har deltagit är också våra nuvarande ledare. De har nu fått mer information med sig i bagaget som vi hoppas skall underlätta för de framöver i deras fortsatta arbete som ledare i föreningslivet och vad de kommer att göra i framtiden.

Axel och Saga – stort tack för ert engagemang och den tid ni har lagt ner på utbildningen. Boo FF ser fram emot många år med er som ledare i föreningen med det bra arbete ni gör.

Mer information gällande utbildningen hittar ni här.

Liv Sahlberg
Md axel
Axel
Md sanna
Sanna, Sagas mentor, lästa Sagas presentation då hon inte kunde vara med i början.
Md boofftryggf rening2
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md 2000px adidas logo.svg
Md intersportst ddinf rening
Md stora coop logotyp b
Md bo logo
Md minibar   boo ff
Md nvp logga web 750 px 2017
Md booenergi.gif
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md inntech
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub