Boo FF satsar på Idrottspsykologisk rådgivning till spelare och föräldrar!

Publicerad 2017-12-01 10:47
Mw profil
Magnus Winter, idrottspsykologisk rådgivare, pedagog och change managementkonsult.
Det skall bli mycket spännande och intressant att Boo FF säsongen 2018 kommer att samarbete kring fotbollspsykologi med Magnus Winter, idrottspsykologisk rådgivare, pedagog och change managementkonsult. Boo FF kommer att erbjuda föräldrar en föreläsning kring idrottsföräldraskap samt utbildning och träning inom fotbollspsykologi för några lag.

Magnus Winter är idrottspsykologisk rådgivare, pedagog och change managementkonsult. Han arbetar med att stötta idrottare, tränare, idrottsföräldrar, klubbar och föreningar att förändra beteenden, lägga grunden till ett långsiktigt och hållbart idrottande och utveckla sunda idrottsmiljöer oavsett om målet för de unga fotbollsspelarna är att bli elitidrottare eller inte. Att vara en hårt satsande idrottare innebär ofta att prestera under press med högt uppsatta mål, att fungera i grupp och att hitta en balans mellan idrott, skola/jobb och övriga livet. Då gäller det att må bra medan man satsar på sin idrott. I Magnus helhetssyn på den aktiva erbjuder han inte bara vägledning att förbättra prestationer utan också utveckling av psykologiska färdigheter som sätter utmaningen i ett större livsperspektiv. Magnus anlitas också som föreläsare och utbildare inom fotbollspsykologi och hans rådgivning utgår från vetenskaplig forskning och beprövad erfarenhet.

Magnus är utbildad idrottspsykologisk rådgivare vid Högskolan i Halmstad samt har akademisk examen inom humaniora och pedagogik vid Uppsala Universitet.

Läs mer om Magnus Winter och hans arbete på www.magnuswinter.se

  • Fotbollspsykologi handlar om tankar, känslor och beteenden när man spelar fotboll.
  • Den fysiska och tekniska förmågan avgör hur hög kapacitet en spelare har och den mentala förmågan avgör hur stor del av denna kapacitet spelaren kan utnyttja.
  • Forskning visar att 50-90 % av matcher mellan två fotbollsmässigt jämna lag avgörs till fördel för det lag som har de bästa mentala färdigheterna individuellt och i grupp.
  • Forskningen visar också att idrottare med en hög rädsla för att misslyckas eller göra fel presterar sämre i tävling, är mer benägna att skada sig, njuter mindre av idrottandet och avslutar ofta sin idrottskarriär.
  • En fotbollsförening med mål att skapa glädje och lust för fotbollen, få fler spelare att spela längre upp i åldrarna, skapa en sund idrottsmiljö för barn och ungdomar med en god förväntans- och motivationskultur där man vill få spelare att må bra och utifrån sin förmåga prestera så bra som möjligt under så lång tid som möjligt, har många goda skäl att jobba med idrottspsykologisk träning i sin verksamhet.
  • Fotbollspsykologins tre främsta områden handlar om:
  • 1.Att fokusera på nästa aktion (att medvetandegöra och förändra beteenden som leder till att spelarens fysiska, tekniska, taktiska och psykologiska kapacitet förbättras).
  • 2.Att göra sin lagkamrat bättre (att minimera koordinations- och motivationsförluster).
  • 3.Att bygga en hållbar fotbollskarriär (karriärplanera, balans skola/jobb-fotboll-familj-fritid, balans träning-återhämtning, förebygga psykisk ohälsa och minska skaderisken)

Två olika paket

"small-paketet" (DamJuniorerna, U18, U16 P02:1, PP03:1, PF04:1 och PF05:1)
Fokus främst ligga på introduktion och utbildning kring fotbollspsykologi samt att jobba med en individuell psykologisk prestationsprofil.

"medium-paketet" (SR Dam div 1 och Herr div 3)
Förutom innehållet i small-paketet ingår också en idrottspsykologisk träningsdel som är fokuserad på lagsammanhållning och beroende på behov psykologisk träning för att bygga mental flexibilitet för att exempelvis hantera Låg motivation - Stress - Lågt självförtroende - Prestationsångest - Dålig koncentration - Skada - Matchskräck - Överträning.

Md mw bildute
Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub