Bullerstriden mot barnen vid Boovallen inte över!

Publicerad 2017-10-04 12:20
Miljö- och stadsbyggnadsnämndens beslut att investera i omfattande bullerskydd istället för att kraftigt minska speltiderna på Boovallen, accepteras inte av tre enskilda fastighetsägare i området. Beslutet har alltså överklagats, med lite olika invändningar från de tre fastighetsägarna och nu ligger ärendet på länsstyrelsens bord för vidare handläggning.

Även fritidsnämnden har överklagat beslutet.

Skälet till detta är en oro för att de utlovade investeringarna i bullerskydd vid Boovallen, öppnar för krav på liknande investeringar vid övriga fotbollsplaner inom kommunen samt att man inte vill likställa ljud från idrottsplatser med trafikbuller.

I Boo FF tar vi ett riktigt djupt andetag nu och mobiliserar ny kraft för att envist och högljutt fortsätta försvara barn och ungdomars idrottande. Barns fotbollsspel kan och får helt enkelt inte jämföras med industri- eller trafikbuller!! Var har vi hamnat då?

Med de 4000 namnunderskrifter i ryggen som vi på kort tid samlade in tidigare i höst, vet vi hur stort stöd föreningen har att driva denna fråga, både hos våra egna medlemmar, föräldrar, och hos andra berörda. Svenska fotbollsförbundet, Stockholms fotbollsförbund och Riksidrottsförbundet är också engagerade i frågan och försöker på olika sätt påverka utgången av detta.

Länk till beslut

Länk till tidigare information

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub