En dag och helg i idrottens tecken utan en närvarande fotboll!

Publicerad 2018-03-18 21:32
I helgen fotograferades alla Boo FF:s trupper (några kvar till tisdag kväll) från våra seniorer till de yngsta PF11, som knappt har träffat varandra, både lagfoto och individuella kort. Vi ser fram emot att pryda våra väggar i klubbhuset med alla nya kort.

Vi har i år anlitat ett nytt fotografteam och de var mycket imponerade över hur smidigt allt gick. Stort tack för att ni kom i tid, höll ordning på spelare och gjorde helgen så smidig som möjligt. Det är så härligt roligt att se kontrasterna i de små spralliga 7-åringarna tillsammans med våra äldre lag – en härlig resa! Måste också ge en stor eloge till bästa Kerstin som har sådan stenkoll på hela arrangemanget!

Jag var lördagen på "Den stora Idrottskonferensen 2018 – Resan mot framtidens idrott" som Stockholm Idrottsförbund arrangerar tillsammans med SISU Idrottsutbildarna. Drygt 400 representanter från olika idrottar var närvarande och fick en mycket givande dag.

Dagens föreläsare var:

Carolina Klüft #ennysynpåträningochtävling
Jonas Morin #inkluderandeidrottföralla
Kim Wickman #ettstärktledarskap
Sofia B.Karlsson & Musse Hasselvall #jämställdhetförenframgångsrikidrott

Carolina Klüft – vilken kvinna och vilken idrottsmänniska hon var och vilken energi hon hade på scenen. Jag kommer ihåg att jag tyckte hon var helt fantastisk i sina prestationer men lite speciell med sitt sprattlande sett och hennes envisa kommentar om att "det skall vara roligt" men när jag lyssnade på henne idag så rann ju polletten ner, tänk vilken press hon utsattes för och ändå så var hon denna tjej som så envist fokuserade på att idrotten skall vara rolig, att prestera 100 % när det gäller OCH ha roligt. Carolina pratade om "att livet är en sju-kamp", och då inte idrotten i sig utan de olika delar som gjorde att hon hade de förutsättningar att prestera som hon gjorde. Nr 2 var: En bra utrustning – Självkänsla – där hon pratade fokusknappen, tre lägen: 1-0-2, 1 är i nuet, att bara vara, 0 – sover och 2 – presteraläget. Mycket intressant. Hon pratade om hur texten från en låt från Lejonkungen blev en vändpunkt i tonåren och som följde henne genom hela karriären: Du kan. Inget berg är för brant. Om du tror blir det sant. Du kan. Hon avslutade med historien om sitt sista VM i Osaka 2007, guldet var hennes men med stukat fot och en tuff konkurrent så var det inte givet. Vi fick höra kommentatorernas sändning, hon blev rörd, vilket hon blir varje gång trots att hon har hört det hur många gånger som helst, vi var nog många som blev rörda – vilken idrottskvinna! Så mycket vi har att lära! Jag köpte hennes bok och ser mycket fram emot att läsa den, måste bli klar med Jon Näsbos senaste först.

Efter Carolina kom Jonas Morin, en av svensk baskets absolut största profiler, berättade om hur han tillbringar runt 25 timmar i veckan av sin fritid i baskethallen som tränare. Hur han startade en basketklubb när sonen och hans vänner ville spela. Energin får han av att coacha unga och att dra i gång olika integrationsprojekt. Hans betydelse för Huddinge basket och basket i stort är svår att beskriva i ord. Jag slås av hans enorma energi och vilja och tänker att man vill så mycket, får så många bra idéer men måste också se det realistiska i vad som går att genomföra rent energi- och tidsmässigt.

Efter en god lunch föreläste Kim Wickman, forskare inom specialpedagogik vid Umeå universitet. Hennes forskningsintresse handlar främst om det komplexa sambandet mellan idrott, genus och
funktionsnedsättning ur ett normkritiskt perspektiv.

Efter Kim pratade Sofia B Karlsson & Musse Hasselvall om jämställdhet i idrottens olika rum. De gick igenom hur vi kan göra för att synliggöra de förväntningar som finns på oss utifrån kön och hur v kan förändra de delar som hindrar idrottsutvecklingen och inte minst hur vi ställer in siktet på en trygg och jämställd miljö.

Lockerroom-talk – ni kanske såg när de fick Zlatans pris på Idrottsgalan. Handlar om hur snacket går i de olika omklädningsrum, hur jargongen kan vara ganska så hård där de involverade kan känna en olust men inte vågar säga något. Ett pilotprojekt i år där de skall besöka ett antal föreningar och pratar då med, nu i första hand, pojklag i åldern 10–14 år. Mötet sker i omklädningsrummet i ca 20–30 min före t.ex. en träning. Jag har anmält Boo FF:s intresse, återstår att se.

Dagen avslutades med att artisten, sångaren och poeten Emil Jönsson. Ett skönt slut med visdomsord till eftertanke. Lyssna på dikten "Samma värld", börjar ca 2 minuter in i inspelningen.

Ny vecka nya möjligheter – hoppas det blir en riktigt bra vecka!

Liv Sahlberg
Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub