Lite kort från styrelse och kansli om vad som sker i Stockholmsfotbollen i stort.

Publicerad 2017-10-12 20:40
Den 4/9 kvällstid var det uppstartsträff för Stockholms Fotbollförbunds (StFF) zonträff med föreningar från Nacka, Värmdö, Ingarö och Tyresö. Första tanken med ”zoner” är att effektivisera användandet av pengar till tränar- och andra utbildningar genom samarbete mellan närliggande föreningar så att alla utbildningsplatser fylls. Andra områden för samarbete kommer säkert uppstå, vilket kommer våra medlemmar och spelare tillgodo.

Den 5/9 deltog delar av styrelse och kansli i möte med StFF gällande förbundets kommande strategi för åren 2018-2022.

Inte oväntat dominerar plan- och anäggningsfrågan såväl inom Boo FF som i Stockholm i stort. Det är även en prioriterad fråga inom StFF som driver projektet "anläggningsoffensiv" sedan ett par år tillbaka med en heltidsanställd. Även Boo FFs styrelse och kansli kommer fortsatt att prioritera frågan i möten med kommunen. För mer information och statistik om plansituationen i Stockholm och Nacka se http://www.stff.se/kommun-anlaggning/.

Strategin utgår också från Riksidrottsförbundets (RF) kommande strategi "från triangel till rektangel" där fokus skiftat från att tidigare få med så många som möjligt i föreningsidrott till att behålla så många som möjligt så länge som möjligt. Det kommer framförallt att märkas genom att öronmärka stöd och bidrag.

Den 17/9 bjöd StFF in till Styrelsedag på Tele2 Arena i samband med att St Erikscupsmatcher spelades där. Föreläsningar i samhällsansvar, föreningsutveckling och spelarutveckling med bl a Olof Lundh, Cecilia Safaee från Futebol dá forca och Pär Johansson från Glada Hudikteatern. Mycket givande och ett tillfälle att informellt träffa representanter från andra föreningar och förbundet.

Den 20/9 på kvällen var det uppföljning till mötet den 5/9 om StFFs strategi.

Parallellt med planering inför kommande säsong hade styrelse och kansli en gemensam strategidag inför 2018 fredagen den 22/9.

I kalendern framöver:

-Den 14/10 är det gemensam zonträff för alla i 17 zoner i storstockholm.

-Den 17/10 möte inför StFFs årliga representantskap. Uppföljning av föregående års motioner och diskussion kring kommande motioner. Läs mer på länken http://www.stff.se/om-stff/representantskap/ om årets motioner.

-I november är det zonträff för vår zon som omfattar Nacka, Värmdö, Ingarö och Tyresö. Gemensamt utbildningspaket presenteras.

-Den 14 november är det StFFs årliga representantskap.

Uppdatering följer.

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub