Manifestation/Demonstration för idrotten i Nacka

Publicerad 2019-09-02 09:31
Den kan inte ha undgått någon det pågående kring Boovallen men också det enorma engagemang och arbete som Mattias Von Malmborg i Jarlabergs IF har lagt ner via FB-gruppen ”Rädda Nackaidrotten” och möten. Den 16/9 mellan 17.00-18.00 genomförs en manifestation/demonstration utanför kommunhuset vid Nacka IP

för att uppmärksamma det rådande missnöjet om hur Nacka Stad ska byggas och att idrotten kommer att flyttas från centrala delar av Nacka till yttre delar av Nacka. Konsekvensen blir att barn och ungdomar kommer att få resa längre till respektive träningar och matcher, antalet idrottsytor begränsas och med det förväntade antalet inflyttningar blir det ännu trängre på befintliga ytor.

Det pågår också en namnunderskriftskampanj: "Bättre förutsättningar för sport och idrott i Nacka – nu räddar vi Nackaidrotten!". Dessa underskrifter kommer att lämnas över den 16/9.

Vi på Boo FF:s kansli ser gärna att spelare, ledare & föräldrar engagerar sig i detta. Ni bestämmer själva med respektive lag hur ni tar Er dit och därifrån.

Nedan följer närmare information kring demonstrationen/manifestationen (Delvis saxat från arrangören):

Idrotten i Nacka gör idag helt ovärderliga insatser för vår kommun. Tusentals ideella krafter jobbar varje vecka med barn och ungdomar; med fysisk aktivitet, sociala utveckling, integration och tar hand om de som hamnat utanför. Vi vet idag hur viktig idrott är för våra barns hälsa och även för hur bra de lyckas i skolan. Villkoren för idrotten har kontinuerligt försämrats i Nacka. Idag är anläggningsbristen akut för i princip alla idrotter. Med ett växande Nacka kommer situationen att bli helt ohållbar.

Kom till Kommunhuset och visa ditt stöd och hur stor och viktig Nackaidrotten är. Då pågår höstens första möte i Kommunfullmäktige med alla ledande politiker på plats. Vi lämnar då över namnunderskrifterna till partiernas huvudrepresentanter.

Ge oss möjlighet att ta hand om våra barn och ungdomar.

Manifestationen är helt opolitisk och fredlig. Ha gärna Boo FF-kläder på. Självklart är medverkan helt frivillig!

Denna information har gått ut till samtliga ledare i Boo FF och vi vill uppmana Er föräldrar att ta er tid och delta vid detta viktiga tillfälle. Varje lag kommer att ta eget ansvar hur detta arrangeras för respektive lag.

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md sponsorerhemsida
Md zlatan sport logo w zip rgb sport o zip i cool gray 6 c
ZLATAN SPORT är den perfekta serien funktionsprodukter för den som vill ta hand om sig, och känna sig som sitt bästa jag, varje dag.
Md 2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md stora coop logotyp b
Md bo logo
Md minibar   boo ff
Md nvp logga web 750 px 2017
Md woody orminge orm cmyk
Md handelsbanken 230x50 2
Md grafina ab
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md inntech
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub