F05:1
Boo ff

Veni, Vidi, Vici - Gothia 2017

Publicerad 2017-07-24 10:50
Det var ett skönt sommarslappt gäng som samlades på Boovallen på torsdag morgon för en dryg vecka sedan kl 8.50 för tre halvdagars förberedelser...

Det kändes snabbt att detta kunde bli bra, riktigt bra. Det blev också nio underbara, vibrerande dagar som pendlade mellan hopp och förtvivlan där ledorden gemensamt bestämdes till att vi Gör tillsammans och Gör vårt bästa (och vara snäll!).
Tjejerna ville vinna med båda lagen och målet sattes till att ses i final (och A-final skulle det vara) allt enligt tjejernas egna förväntningar och det säger något om tjejernas syn på sig själva och omvärlden. Orealistiskt mål? Nej, högst realistiskt skulle det visa sig...
Förberedelserna inför Gothia Cup var förvisso för vår del, jämfört med många andra, av den minimalistiska sorten men vi sitter som bekant på guld här, mycket eftersom tjejerna trivs tillsammans och har stor glädje av att spela fotboll. Dessutom gillar tjejerna att tävla och att visa världen vad de kan. Motståndarna har anledning att bäva!

https://drive.google.com/open?id=0B6hh4-FrWvSdWi1NQnFBOTY2QTg

I mina ögon kan årets deltagande inte betecknas som annat än ren och skär succé. Två lag till A-slutspel i F12, det är bättre än någon annan svensk förening mäktat med i någon klass i Gothia 2017 (såvitt jag kunnat se i tabellerna). Med 20 spelare på plats som alla var högst delaktiga, samtliga bidrog på toppen av sin förmåga och tillsammans gjorde detta möjligt är det ett kvitto på att vi gör mycket rätt och att vägen framåt onekligen ser ljus och spännande ut. Lag 2 vann tre matcher med målskillnaden 19-2 och förlorade noll (0!) matcher under ordinarie tid.
Det krävdes träningskompisar från Boovallen för att i åttondelsfinalen sätta stopp för lagets framfart efter straffläggning. Mycket dramatiskt! Lag 1 visade prov på enorm karaktär och styrka på sin väg framåt där tjejerna lärde sig mycket mot de kinesiska tjejerna vad gäller den cynism som ibland råder när det gäller att vinna fotbollsmatcher, i kärlek och krig är som bekant alla medel tillåtna..
Tjejerna besegrade kompisarna i AIK i en tidig morgonmatch som även den avgjordes efter straffar och gav senare i kvartsfinalen, klassens giganter Boo IS, ett rejält motstånd.
Alla ledare är mycket stolta över tjejernas insats, på och bredvid plan. Härligt att få vara med på resan. Vi bär alla med oss väldigt mycket positivt från det här äventyret. Och trots att vi alla siktade mot den vackra guldpokalen, och att det skaver en del att inte få ta med den till spelarrummet på Boovallen, så gjorde vi detta tillsammans och gav verkligen allt på vägen och det är solkart Veni, Vidi, Vici som gäller för Boo FF F05:1 i Gothia 2017! Vi dansade i ögonblicket där nere, njöt av stunden och njuter av detta ett tag nu. Vi bär med oss minnena från dessa fina dagar och sedan är det åter upp i sadeln och FRAMÅT, UPPÅT och BORTOM!


Andreas Roos
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub