P09:4

Begränsa inte barnens tid på Boovallen!

Publicerad 2017-08-23 15:52
Vi i Boo FF behöver ditt namn nu!

Den 30 augusti fattar miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka kommun avgörande beslut om tidsbegränsningar för verksamheten på Boovallen, beslut som direkt påverkar flera tusen fotbollsspelande barn- och ungdomar i kommunen.

Mark- och miljödomstolen kräver efter många turer i ärendet att Nacka kommun går ett antal fastighetsägare i området till mötes och minskar vad de upplever som störande ljud från anläggningen genom "adekvata bullerreducerande åtgärder" (citat ur Mål M6211-16 Nacka Tingsrätt).

Den senaste förslaget som kommunens tjänstemän tagit fram innebär kraftiga inskränkningar i tiderna för verksamhet på vardagskvällar och helger. Säger politikerna ja till detta den 30 augusti kommer det på kort sikt kanske att göra ett antal fastighetsägare mindre missnöjda - så länge de väljer att bo kvar. Det får dock omedelbart och på längre sikt mycket negativa konsekvenser för alla fotbollsspelande barn i Nacka, inte bara för Boo FF. Bristen på fotbollsplaner i kommunen är redan väldigt stor!

Lösningen på bullerproblematiken runt Boovallen är alltså inte att begränsa tiderna för fotbollsträningar och matcher. Lösningen är att kommunen istället investerar i tillräckligt effektivt bullerskydd, gärna plank och bullervallar, mot det fåtalet grannar som idag upplever barn, ungdomar och seniora spelare som använder idrottsplatsen som störande. Frågan har varit mycket uppmärksammad senaste tiden.

Vi hoppas att denna namninsamling ska påverka våra förtroendevalda politiker att ta ställning för idrottande barn- och ungdomar i Nacka. Rör inte tiderna på Boovallen. Länk till namninsamling.

Tack för ditt engagemang!

Styrelsen för Boo FF

Martin Christensson
Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub