D Junior
Boo ff

Guld i Gimmel/LAC cup i Sundsvall!

Publicerad 2018-02-05 16:50
58541007 f54e 4d86 97f1 e50e3a4411a0
Helgen efter guldet i Göransson Cup åkte vi återigen norrut till Sundsvall för att spela 7-manna cup.

Guld igen denna helg i Gimmel Cup F16-18 klassen!

För att underlätta övergången från futsal till 11-manna åkte vi till Sundsvall och spel i Gimmel/LAC Cup 7-manna cup på konstgräs i fina Nordichallen.

Det börjar lite trevande på lördagen med en 1-0 vinst mot Umeå Södra och en förlust mot Ås IF med samma siffror. Det märks att större ytor i allmänhet, 7-manna spel i synnerhet och första månaden med bollstorlek 5 känns lite ovant. Inför sista gruppspelsmatchen mot Bagarmossen Kärrtorp går vi över till en 1-3-2 uppställning för att få fart på offensiven. En seger med två mål skulle även innebära att vi slutar som bästa 2:a, går direkt till 1/4-final och slipper därmed 1/8-del kl 8 på söndagen.

Taktiken ger utdelning! Det blir lite fler chanser bakåt med bara en back, men desto fler framåt. Spelet och offensiven lossnar och resulterar i en stabil 4-0 seger med bud på fler.

Kvartsfinal kl 12 på söndag mot Sundsvall DFF. Vi fortsätter med 1-2-3 uppställning då det såg stabilt ut bakåt och skapade tryck framåt. I första minuten har vi ribbträff efter ett snyggt inlägg och nick på mål. Vi fortsätter att skapa tryck och målchanser, men lyckas inte få in bollen i mål. Trots stort spelaövertag går matchen till straffar. Efter fyra omgångar är vi vidare efter två räddningar och 3-2 i straffar!

Snabb lunch efter matchen, vila i en knapp timme innan uppladdningen inför semifinalen mot Selånger IK, ett lag som imponerat hittills med fyra raka vinster och bara ett insläppt mål. Vi har dock inte sett så mycket av deras matcher och bestämmer oss därför för att återgå till en 2-3-1 uppställning i inledningen av matchen. 1-3-2 är även lite slitsamt för back och mittfält som får ta många maxlöpningar hemåt i de kontringar som uppstår.

Efter en knapp minut gör vi 1-0 efter fint passningsspel. Spelet och självförtroendet växer och vi kommer runt på kanterna och passar oss fram till många målchanser och två till mål. Matchen slutar 3-0 och vi är i final! Vår bästa match i turneringen.

Finalen spelas mot Gimonäs Umeå IF 45 minuter senare. 2-3-1 igen och spelet från semin fortsätter, men vi kommer inte upp i samma nivå som semin. Vi har stort bollinnehav men GUIf är inte ofarliga i sina kontringar. Ungefär halvvägs in i matchen tar vi ledningen med 1-0 när vår anfallare kommer fri med målvakten och placerar den snyggt till höger om målvakten. Vi har ett par till klara målchanser till men måste också kämpa och slita hemåt. Till slut blåser domaren av och tjejerna har tagit sin andra guldmedalj på en vecka!

Cupen var förutom guldet även en bra erfarenhet när vi ska ställa om från futsal till 11-manna. Spelet växte med ett snabbare och rakare passningspel, snabba omställningar, rörelse och uttnyttjande av bredd och djup. Under åren har våra spelare lärt sig att spela på flera positioner och i olika uppställningar. Det fortsätter att vara en stor tillgång när taktiken ska finslipas inför match. Sex olika målskyttar och med lite marginaler kunde alla ha nätat.

Som vanligt skötte sig tjejerna exemplariskt på och vid sidan om plan.

Nu inleder vi en tuff träningsperiod med en del träningsmatcher innan den slutliga laddningen inför säsongen med future cup i göteborg i påsk.

Md skadorhemsida
Md booffloppet
BOO FF-LOPPET 29 SEPTEMBER 2018 3-11 år Klicka för anmälan 
Nm 2015 ver3c
Nackamästerskapen 2018, 13-14 och 20-21 oktober. Välkommen med din anmälan.
Md 2000px adidas logo.svg
Md intersportst ddinf rening
Md stora coop logotyp b
Md bo logo
Md minibar   boo ff
Md nvp logga web 750 px 2017
Md booenergi.gif
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md inntech
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub