D Junior
Boo ff

Guld i Göransson Cup F17!

Publicerad 2018-01-29 07:56
10df0c30 f7c4 433b ba1b d276e9452891
Med sju spelare åkte vi till Sandviken i fredags för att spela Göransson Cup i F17-klassen.

I första gruppspelsmatchen fredag 21:35mot Gideonsberg är vi inte med matchen alls och förlorar med 5-0. Vi glömmer den och siktar vidare mot lördagens två andra gruppspelsmatcher med vetskapen att fyra poäng borde räcka till en slutspelsplats. I matchen mot IK Huge tar vi ledningen tidigt och har spelet, Huge kvitterar lite olyckligt med åtta minuter kvar men vi kämpar på och med 20 sekunder kvar trycker vi dit en retur upp i nättaket och lämnar med tre poäng. Snabbt tillbaka till skolan för middag innan kl 20 för att ladda om inför sista matchen som går 00:35. I sista gruppspelsmatchen mot Kungsgården/Stensätra börjar spelet från ST-cupen ta form. Disciplin, tålamod och kämparanda resulterar i en stabil 3-0 seger och vi är vidare som grupptvåa.

Med bara sju spelare och utan ordinarie målvakt blir laguppställningen inför slutspelet en klurig fråga. Tre olika utespelare stod i mål i gruppspelet. Med begränsade resurser blir det ett pussel att lägga inför söndagens kvartsfinal mot Valbo FF.

Vi lyckas hitta en laguppställning som fungerar och alla spelare är med på tåget. Vi vinner både kvart- och semifinal mot Valbo resp Sandviken och är i final där vi återigen ställs mot Gideonsbergs duktiga lag med två F16 landslagsmeriterade spelare.

Finalen blir en en helt annan match än gruppspelet, en uppvisning mellan två lag som spelar fin futsal. Chanser åt båda håll men bra försvar- och målvaktsspel från bägge lagen gör att det står 0-0 med några minuter kvar. Med mindre än två minuter kvar kommer så chansen. Ett snabbt uppspel på vänsterkanten, vår anfallare slänger sig fram med benen före för att nå bollen och får på en kanonträff med vänster från utanför straffområdet och 1-0 ledning! Mindre än en minut senare får vi en frispark strax utanför straffområdet och kan öka på till 2-0!

En härlig cup- och lagseger där vi växte för varje match och spelarna slet som djur för varandra på plan. Med de förutsättningar vi hade pga skador och sjukdom, yngsta laget i F17 med en 02:a och sex 03:or, bara två avbytare och utan ordinarie målvakt, är det en fantastisk prestation. Det var härligt att se hur stämningen förvandlades från deppigt efter första gruppspelsmatchen till en revanschlust och tro på att det faktiskt kunde gå vägen. En match i taget, fokus, disciplin och en härlig kämparandra och 100% varenda minut på plan gav utdelning. Tjejerna skötte sig examplariskt på och utanför plan och det var många på plats som imponerades av ert fina spel och inställning.

Tack till arrangörer, motståndare, domare, funktionärer, skolvärdar, matsalspersonal för en välarrangerad cup. Tack också till vår tillresta supporterskara för allt stöd under cupen, inte minst då vi en halvtimme innan finalen hade missat att klassrummet skulle vara tömt senast kl 16. På 20 minuter lyckas vi packa ihop allting och städa och både lagledare och föräldrar hann tillbaka till finalen kl 16.

Ett extra tack till Nova och Emelie som ställde upp som målvakt och särskilt Linn som axlade målvaktsrollen i en gruppspelsmatch och samtliga slutspelsmatcher. Ni gjorde det kanonbra och det hade inte gått utan er!

Md 07cb2aac e498 4014 8932 b74516e4be79
Md skadorhemsida
Md booffloppet
BOO FF-LOPPET 29 SEPTEMBER 2018 3-11 år Klicka för anmälan 
Nm 2015 ver3c
Nackamästerskapen 2018, 13-14 och 20-21 oktober. Välkommen med din anmälan.
Md 2000px adidas logo.svg
Md intersportst ddinf rening
Md stora coop logotyp b
Md bo logo
Md minibar   boo ff
Md nvp logga web 750 px 2017
Md booenergi.gif
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md inntech
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub