P19

Fjärde plats i inofficiella SM i Lomma!

Publicerad 2019-07-02 21:06
Img 5566
Mellan 24-28 juni deltog P06:1 i en av årets höjdpunkter, inofficiella SM i Lomma. Kul med ett Boo-lag i denna anrika (45:e upplagan) turnering igen efter flera års frånvaro! 16 av Sveriges absolut bästa lag deltog i en fantastisk turnering som spelades i närmast tropisk hetta väldigt fint arrangerat av hemmaklubben GIF Nike. Och som laget presterade!

16 spelare samt fyra ledare hade en härlig vecka i Lomma där man bodde furstligt i fina BrohusPark B&B där laget hade härligt häng och kamratskap under hela veckan. Många härliga samtal, skratt, bad, tipspromenader, sena kvällsvick med stekta ägg och allt som följer med en sådan här lång turnering. Underbart gäng!

I turneringen gör laget en otroligt fin och stark prestation. I det inledande gruppspelet vinner vi en tuff grupp (alla duktiga lag vilka presterade starkt resten av turneringen) med en offensiv fotboll och tre raka vinster. Vi var därmed klara för A-slutspel och spel om placeringarna 1-8.

Boo FF – Hyllie IK A 6-0
Boo FF- Sölvesborgs GoIF A 9-2
Boo FF – Lidingö P06A 1-0

I fortsättningsgruppen i A-slutspelet blev motståndet än tuffare. Under onsdagen mötte vi mycket starkt motstånd i form av Saltsjö-Boo IF och Kvarnby IK. Vid lunch, i tryckande hetta, gör laget en stark stabil insats med seger 4-0 över SBIF. Detta skapar ett bra läge i gruppen där de två bästa gick till semifinal. Innan matchen mot Kvarnby på kvällen visste vi att seger skulle ge oss en semifinal-plats. Matchen blev en oerhört nervkittlande historia med all spänning man kan begära från en ungdomsmatch. Efter vi gör 3-1 en bit in i andra halvlek pressar Kvarnby oss men med mycket slit och ett par galna räddningar av vår målvakt håller vi undan till 3-2. Klara för SEMIFINAL i SM! Sista matchen i gruppspelet gällde sedan om vi ska komma etta eller två i gruppen. Vi möter slutsegraren GAIS i en jämn match där vi roterar runt jämnt på alla 16 spelare för att spara kraft till turneringens två sista matcher. Förlust 0-1 och därmed blev det MFF i semifinal som vann andra slutspelsgruppen.

Boo FF – Saltsjö-Boo IF 4-0
Boo FF – Kvarnby IK 3-2
Boo FF – GAIS 0-1

I semifinalen mot MFF P06 akademi börjar vi bra första delen av första halvlek och har bra kontroll på spelet där spelet är förlagt på deras planhalva. Mitt i halvleken gör tyvärr MFF mål på hörna och därefter får de vind i seglen och resten av halvleken har vi det jobbigt. I andra halvlek justerar vi lite i positionsspelet och närmar oss MFF men vi förlorar med 1-3 mot en för dagen lite bättre motståndare. Mycket tungt efteråt när drömmen om SM-final är borta…..

Vi lyckas mobilisera kraft till en bra insats mot IFK Lidingö i matchen om tredje pris. Ett lag vi slog i gruppfinalen tidigare i veckan. Vi spelar bra förutom fem darriga inledande minuter men tyvärr är det Lidingös tur att ta hem matchen med 0-1 i en bra, jämn och tät match. Väldigt besvikna spelare som kämpat fantastisk hela veckan och som var värda mer… Totalt sett en grym prestation av killarna där vi bland annat släpper in minst mål i turneringen och är ett av de lagen som gör flest mål. Detta mot ett motstånd som är absolut Sverige-topp! Vi visar att vi håller högsta nivå i Sverige. Vi gratulerar också GAIS och MFF till välförtjänta topplaceringar i turneringen. De bjöd på en underbar final! De fyra lagen som spelade semifinal var helt klart de fyra bästa lagen i turneringen där bland annat även Kvarnby IK och Brommapojkarna höll väldigt bra klass (starkt också att två lag från lilla Saltsjö-Boo gick till A-slutspel).

Slutligen är vi riktigt stolta att vi tog hem Fair-Play pokalen i turneringen. En samlad bedömning av spelares, ledares och supporters uppförande på och utanför plan. På planen hade vi till exempel inte en enda varning på åtta matcher! Något som är helt i Boo FF:s anda. Att kombinera detta pris med att vara ett av lagen som slogs om de absolut högsta placeringarna känns bra.