Div. 1

Uddamålsvinst mot Värmdö IF i Victoria cup!

Publicerad 2020-06-30 07:24

Värmdö får slå två straffar innan matchen börjar och gör mål på den första men den andra klarar Saga Olsson och därmed leder Värmdö med 1-0 när domaren startar matchen. Vi inleder bra och ganska snabbt har vi kvitterat då Hedda snyggt tar sig förbi sin ytterback och sen ser Maja som står ren i mitten av straffområdet som med en bredsida placerar bollen ointagligt för målvakten, 1-1. Vi fortsätter och äga mycket boll men på en snabb omställning får Värmdö lite turligt in 2-1 och det är match igen. Matchbilden är densamma med mycket bollinnehav för vår del men vi har svårt att få till några bra målchanser men efter cirka en halvtimmes spel får Gabbi en perfekt slagen passning i djupled som hon med vänstern skjuter förbi en utrusande målvakt och vi har kvitterat. Det är 2-2 i halvlek och matchen är i högsta grad vid liv och så tuff som vi förväntar oss. Andra halvlek dominerar vi igen och vi försöker öka trycket i passningsspelet men vi har svårt att få till ett etablerat anfallsspel där vi har kontroll och låta Värmdö få springa sig trötta. Halvvägs in i andra får vi dock utdelning då Telma smyger upp från sin ytterbacksposition och kan skjuta in ledningsmålet i bortre burgaveln. Matchen slutar 3-2 och vi är vidare till kvartsfinal där vi får möta Mälarhöjdens IK borta.