P11:4

Uppdatering träning/match 3 April. 14.00

Publicerad 2020-04-03 14:09
Hej igen alla föräldrar och tränare i P11:10.

De senaste dagarna har det varit lite oklart hur Folkhälsomyndighetens (FHM) direktiv skall tolkas och appliceras på ungdomsfotbollen i Stockholms län. Några frågor har kommit upp – träningsmatcher vs tävlingsmatch samt samling 50 personer. Boo FF har diskuterat frågorna med Stockholms Fotbollförbund (StFF).

Folkhälsomyndigheten (FHM) säger: När det gäller idrott och träningsaktiviteter kan de fortsätta, förutsatt att vissa försiktighetsåtgärder vidtas. "Vi är medvetna om att gränsen mellan träningar och matcher kan vara svår att dra. Att spela träningsmatcher är okej så länge rekommendationer uppfylls och att antalet personer på och omkring planen begränsas till 50 personer", säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Fotbolls bedrivs utomhus vilket är ett stort plus. Att inte ha närkontakt är förstås en definitionsfråga. I brottning, mycket närkontakt, i fotboll oftast inte på samma sätt. Att generalisera/definiera alla olika idrotter är omöjligt och det sunna förnuftet måste råda.

Boo FF:s rekommendation är:

Var tydliga med spelare och föräldrar:

  • Spelare kommer till träning/match enbart om personen är fullt frisk (gäller för övrigt under alla omständigheter)
  • Alla har egen vattenflaska
  • Ha samling utomhus och inte inklämd i avbytarbåset utan stående i större ring.
  • Byt om hemma och dusch efter hemma
  • Tvätta händerna före och efter träning/match
  • Föräldrar – gå en promenad i stället för att hänga kvar, kan vara nyttigt för föräldrar, barn och säkert också i flera fall skönt för tränare.
  • Kan man som förälder inte hålla sig borta, stå inte i klungar – håll avstånd. Räkna - spelare, tränare, domare – hur många föräldrar kan då vara kvar?
  • Det är ju också förstås viktigt att personer i riskgruppen vare sig är på plats eller får besök.

Samling om 50 personer:

Definitionen har ändrats till: Det tillåtna antalet deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar är i nuläget begränsat till 50 personer.

Träning och träningsmatch ligger inte under definitionen allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Skall man då strunta idet? Såklart inte! Följ ovan förhållningsregler och använd sund förnuft.

Vi väntar nu med spänning på StFF:s beslut 6 april.

Lagledaren P11:10
Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub