4052 bg
Lördag eftermiddag och upplagt för ett riktigt bra derby på Värmdövallen denna varma höstdag. Båda lagen inblandade i bottenstriden och här hade vi chansen att rycka i från eller att Värmdö närmade sig oss, alltså en så kallad 6 poängs match.

Värmdö IF-Boo FK 1-0 (0-0)

Första halvlek:

Avvaktande inledning, efter 7-8 minuter tar Värmdö och detta pga att vi vid två tillfällen slår bollen mitt i gapet på Värmdöspelare.
Detta gör att Värmdö får energi helt i onödan mellan 7 minuten och 20 minuten. Även efter detta håller Värmdö ett fast grepp om handlingarna och vi försöker kontra dock utan några större orosmoment för Värmdö.
Vi drabbas av tunga skador på Basse och Chris så blir vi tvungna till två byten redan innan paus.
Första halvlek är utan tvekan vår sämsta i år och att vi går till paus med 0-0 är det enda positiva.

Andra halvlek:

Börjar med en rejäl regnskur då himlen öppnar sig över Värmdövallen.
Mörkret denna dag fortsätter som den börjat, redan efter 7 minuter i den andra halvleken gör Värmdö 1-0, där vi står och tittar på när deras gubbe får stå och prickskjuta in bollen från straffområdesgränsen.
I den 67:e min får Värmdö till ett riktigt bra inspel där Zalle gör bra räddningar och i situationen efter så blir Värmdö spelare helt ren med Zalle men Zalle gör deras forward väldigt liten och avvärjer hur snyggt som helst.

Efter detta så tar vi över lite och Jocke får ett bra läge men Simon i Värmdö målet gör bra räddning.
Vi har ett par farliga frisparkar av Freddan och Chi. Felix får till en bra nick på mål på en tilltrasslad situation men återigen gör Simon en bra räddning och räddar Värmdö denna dag.

Värmdö har också några farligheter på omställningar.

Matchen slutar 1-0 till Värmdö och tyvärr gör vi helt klart en av våra sämsta insatser i år framförallt i första halvlek.

Nu är det bara att ladda om till Lördag 10 september då vi möter Skiljebo SK på Boovallen kl.14:00.