Grymt stark seger på Östgötaporten

Publicerad 2017-06-04 12:12
18813253 1850254498573217 4180357699861454935 n
Målskytt Karim Barka med keeper Zalle.
En mycket stark seger med 1-0 borta mot IF Sylvia i Norrköping på Östgötaporten i perfekt fotbollsväder, lätt duggregn, vindstilla och 19 grader.

Första halvlek :

If Sylvia startar bäst är rörliga och hittar ytor mellan mittfältet upp till en droppande forward som får leverera bollar med instick eller slå dem på ytor på kanterna där dem kommer med löp villiga mittfältare/backar.
De kliver upp med mycket folk på vår planhalva och vi får koncentrera oss på omställningar. Där vi skapar några vassa lägen, en av dem som vi bör sätta.

Uppoffrande försvarsspel av oss och vår målvakt Zalle's ingripande räddar oss ett par gånger att åka på ett baklängesmål.

Vi kommer undan med 0-0 till paus.

Andra halvlek:

Vi gör några taktiska åtgärder till andra halvlek och vi får effekt av det. Startar väldigt bra med mycket boll innehav och kommer till bra lägen sista tredjedelen.
Vi tar tag i taktpinnen direkt.

Utdelningen av detta kommer rätt snabbt då vi gör 1-0 på en väldigt snabb kontring i den 55 minuten.
Kapten Sebastian "Basse" Gumpfer tar sig mycket fint förbi ett antal Sylvia spelare och skär inåt plan där han sätter en smör pass till Karim Barka som tar emot den fint med sin bländande teknik och touch. Kommer in i box där han placerar den kyligt med bredsida förbi målvakten och den går in i den bortre delen i målisens högra hörn.

Efter målet kontrollerar vi matchen väldigt bra, vågar hålla i bollen, trygga i vårt spel, spelar oss ur situationer och vi skapar chanser.

Trotts att Sylvia gör en bra kraftansträngning och försöker sätta en hög press för att lyckas reducera så klarar vi oss ur det bra.

Tackar Sylvia för en bra match, med deras spel de visar så kommer dem göra det svårt för många lag i serien 2017.

IF Sylvia-Boo FK 0-1 (0-0)

Målskytt : Karim Barka (assist Sebastian Gumpfer)

Plats : Östgötaporten (Norrköping)