På lördagen var det bussresa till Västerås för möte mot IK Franke på Råby IP's konstgräs. Först åska och regn vid ankomst sen vände det och blev stekande sol och kvavt vid matchstart.

IK Franke-Boo FK 2-0 (1-0)
Råby IP, Västerås.

Första halvlek:
1-0 direkt till Franke i den andra minuten på en frispark. Ny uppförsbacke alltså även i denna match.
Efter deras mål tar vi över dock inga direkta farligeheter varken för oss eller Franke första 15 min.
I den 32 min får Franke ett friläge som Zalle parerar grymt bra på. I den 35 min har vi några bra lägen efter att Yunus klivit på med boll och fått Franke att försvara sig felvända för en gångs skull i matchen.
Men tyvärr kommer vi allt för sällan i dessa löp och djupledslöpningar.

Andra halvlek:
I paus byts Yunus ut mot Oscar.

Två lag som spelar boll för att överleva känns det som, mycket hjärta o smärta och felpass.

Känns ändå som vi är bättre och vill mer! Runt 55 min tar vi över mer och mer och skapar chanser med skott utanför straffområdet och skott inne i box, men bussen står bra parkerad hos Franke som jobbar stenhårt som ett lag för varandra.

I den 66:e min farligt läge för Franke när vi tappar boll på mitten men Zalle gör en bra enhandsräddning till hörna.
2-0 kommer till Franke i den 77:e min då forwarden i Franke får en stickare i djupet och rundra Zalle och rullar in den.

70 min, Chi kommer in, Ali går ut.
79 min, Fabbe ut, Atilla går in.

I den 81:a min har Adem ett bra inlägg som Jocke så när nickar in.

Efter det händer inte särskilt mycket även om vi försöker så lyckas vi inte få till det lilla sista.

Istället lyckas Franke skapa den farligaste chansen på ett ihopslag där deras forward blir helt ren med Zalle som parerar.

Franke vinner rättvist denna match och vi får kämpa vidare för att hitta vändningen på en otroligt tung period just nu.

Nästa match för vår del är i Svenska Cupen mot Täby FK redan nu på onsdag 3 augusti sen följt av Sollentuna borta på söndag 7 augusti.