Lördagen den 10 september bjöd på strålande sol och 25 grader på hemmaborgen Boovallen där vi tog emot Skiljebo SK från Västerås. Skiljebo som är ett topplag i serien och siktar på kvalplatsen då dem krigar i toppen av tabellen.

1-0, Självmål efter hörna av Fredrik Forsberg i 11 min.
1-1, 75 min.
2-1 Adem Kücükgöl i den 85 min.

Första halvlek:

Vi startar matchen bra och tar över mer o mer. Redan i den 11 minuten gör vi 1-0 då Freddan drar en hörna nästan direkt in i mål, touchar dock någon av Skiljebos gubbar och in i nät. I den 18 minuten får en Skiljebo spelare rött kort direkt för olämpligt snack.
I den 25 min Fabbe friläge men sätter den precis utanför.

Bra spel av oss under stora delar och ett riktigt fint anfall i min 33 där Adem får fint skottläge men strax över.
Freddan har en vass frispark som är på väg mot bortre krysset men deras målis gör fin räddning till hörna.

Efter det får Skiljebo energi då vi slarvar så de först får ett friläge som Zalle räddar grymt! Sen får de tre raka hörnor som alla är halvfarliga.

Vi tar dock tillbaka initiativet och spelar riktigt bra fotboll, sista som händer är ett friläge för Jocke men avslutet halvmetern utanför.

Andra halvlek:

Högre och tidigare press från Skiljebo. Första 10:e och vi kommer knappt över planhalvan p g a deras press och att vi tar en mängd felbeslut som ger dem energi.
Nästa 10 min i matchen händer inget särskilt.
68:min friläge för Oskar som han nästan chippar in men deras försvarare hinner precis nicka undan den.
Byte i den 70 min, Freddan ut och in med Olof.

I 75:e hörna Skiljebo som resulterar i 1-1 då vi inte klarar få tag i bollen. Gult kort på Chi i 78:e. I den 79:e byte, Chi ut och in med Karim.

I den 85:e mååååål av Adem på perfekt pass från Victor!

Strax efter målet så byte nummer tre, Oscar ut och in med Hassan.

Skiljebo har ett massivt tryck på oss efter vårt 2-1 mål men vi lyckas hålla ut anstormningen och matchen slutar 2-1 till oss efter en mindre lyckad insats i andra där vi ser en smärre mental kollaps av oss. Skön seger och viktig i bottenstriden för oss.

Vi tackar Skiljebo, domarna, bollkallarna och publiken för en bra match.