Fredagskväll och match på Boovallen mot topplaget FC Gute som under sommaren värvat rejält, bland annat Mikael Rynell med förflutet i Hammarby A-lag. Vädret på hemmaborgen bjöd på gråmulet och 16 grader.

Boo FK-FC Gute 3-0 (1-0)

Målskyttar: Olof Svensson, Fredrik Forsberg, Victor Vera Garcia.

Första halvlek:

Gute ligger lågt inledningsvis och vi tar tag i spelet.
I den 6 minuten gör vi mål men tydligen offside på Fabbe i förstaläget, ytterst tveksam. Vi har några minuter senare ett bra anfall som slutar med Max fritt avslut i boxen, målvakten räddar. 25 min bra skott av Fabbe från högerytterposition men någon meter över.
1-0 till oss på frispark när Olof hänger dit den med pannan. Nära 2-0 strax efter då Fabbe lyfter in den till Max som nickar över. Gute har en farlig målchans i första halvlek, nick på hörna som Zalle räddar snyggt. Vi kontrollerar 1:a halvlek och har bra kontroll på Gutes anfallspel, stänger av deras uppspelsalternativ och tvingar dom oftast att söka lång rak boll i djupled.

Andra halvlek:

Gute flyttar upp laget mer och vi faller tillbaka lite och blir för passiva i inledningen.
Men första riktiga chansen får vi när Max får skottläge strax utanför straffområdet men den går över.

55 min Fabbe har ett bra skott på Max pass snett inåt bakåt.
I den 58 min gör Freddan 2-0 på riktigt snyggt spel där vi helt rullar ut Gute.

I minuten efter blir det lite stökigt i matchen när domaren först missar en solklar tripping på Jocke och sen kommer Freddan sent in och kapar Mikael Rynell vilket ger oss gult på Freddan.
I situationen blir det stökigt och det blir rött kort direkt på Fabbe och Gute spelaren Kettler.

Misslyckat inlägg från Gute som blir till målchans när den tar i överkanten av ribban. Utvisningarna gör att ytorna öppnar upp sig lite och är egentligen inte det spel vi vill ha med ledningen 2-0.
Jocke bra möjlighet med ett farligt skott strax utanför stolpen. Gute har en bra chans i 75:e och efterföljande hörna där nicken tar i ribban.

I den 79:e byte Max ut och Oscar in.
I den 88:e byte Basse ut och Atilla in.

I 93:e gör vi 3-0 genom Victor upp i nättaket efter klockrent inspel av Atilla som springer ifrån sin gubbe som iofs får kramp på vägen hem.

Som helhet bra match från våran sida och en mycket välförtjänt seger!.