Herr Division 2

Stark seger på hemmaborgen!

Publicerad 2017-05-21 13:00
18527929 10154680853498214 9094025772476729405 n
Hemmaborgen som för dagen bjöd på 18 grader och sol när Assyriska IF Norrköping gästade oss denna lördag. En match som vi kanske inte riktigt kommer upp i nivå med vårt spel men trotts det öser vi in mål och har tidigt 5-1 i matchen men som sen blir lite onödigt nervigt när Assyriska får reducera till 5-3 som vi tillslut lyckas reda ut och vinna med.

Första halvlek:

Assyriska börjar matchen bra, tryckte långt och är kraftfulla inledningsvis.
Första gången vi lyckas komma in på deras planhalva gör vi 1-0, Basse driver in bollen på deras planhalva som snabbt hittar Yunus centralt som slår den till Sunday som kommer på vänsterkanten, utmanar, rundar sin gubbe, driver mot mitten och precis utanför straffområdet skjuter han perfekt nere vid målvaktens vänstra hörn, målvakten är på bollen men lyckas inte hålla/styra bort den). 1-0 i den 4 minuten.
Sunday bjöd på ett härligt målfirande med dubbla volter.

Efter målet börjar vi komma igång lite bättre och då rätt jämn match.

Tyvärr måste Sunday kliva av redan i 12 minuten med befarad knäskada. In kommer Jakob.

I den 16 minuten får Oscar i princip ett friläge där vi kommer 3 mot 2 men han får tyvärr inte till avslutet.

I den 31 minuten får vi straff efter att Mohamed får på tre stycken stenhårda skott som tar i blocket hela tiden men vid tredje försöket tar skottet på en hand.

Yunus tar straffen och sätter den tvärsäkert från straffpunkten.

2-0.

I den 40 minuten har Karim ett skott rakt på Ali som nog annars hade suttit.

Assyriska har rätt många målchanser under första halvlek som vi reder ut bra men på tilläggstid får dem en viktig reducering till 2-1 precis innan paus.

En första halvlek som har känslan av att vi inte riktigt kommer upp i nivå med vårt spel men vi har marginalerna på vår sida för dagen och kan gå in i paus med 2-1.

Andra halvlek :

Inledningen av andra ett ställningskrig och i den 53 minuten stänker Oscar in den när bollen efter en hörna landar vid hans fötter då Skåne Ludde inte lyckas nå den med en nick, vilket blev lyckosamt denna gång.
3-1 och mentalt viktigt då Assyriska mycket väl kunde kommit i kapp.

4-1 kommer väldigt snabbt redan i 56 min, Basse kommer fint på högerkanten, utmanar & fintar bort Assyriskas vänsterback, hittar fin & kyligframspelning som leder till en fristående Youssri som med ett stenhårt skott en bit utanför straffområdet som är hårdare än en häst sparkar.

Nu går det undan, snygg framspelning av Oscar till Jakob som i box smeker in bollen i bortre målgaveln, ett klass avslut. Då är det 5-1 i den 61 min.

I den 68 min reducerar Assyriska till 5-2.
Vi tappar boll väldigt onödigt centralt & de ställer snabbt om och på 2-3 stycken pass kommer dem till avslut.

68 min, Basse byter med Daadir.

I den 70 min, så drar Youssri på en frispark som är en brutal hästspark igen, den tar i ribban och studsar ner på mållinjen. Då målkameror inte finns i division 2 ännu så får vi gå på bedömningen att hela bollen inte var över linjen.

I den 75 min, Assyriska skjuter från 25 meter och Zalle tippar den i ribban till hörna, stark räddning.

Strax efter gör Assyriska deras viktiga 5-3 mål och då gör match av detta, vi gör enkelt misstag i backlinjen som dem är vassa på att utnyttja. 5-3 i 78 min.

81 min, Youssri byter, Felix in.

Assyriska fortsätter trycka på och det blir väldigt mycket hawaii där vi har svårt att hålla i bollen och stänga matchen.

Men vi reder ut stormen sista 15 minutrarna och kan vinna med 5-3 i en publik underhållande match med 8 st fina mål.

En stark laginsats av oss där vi kämpar till oss segern och lyckas göra fem mål.

Boo FK-Assyriska IF Norrköping 5-3 (2-1)

Målskyttar: Sunday Abohwo, Yunus Ünver, Oscar Widén, Youssri Ouni, Jakob Sauma.

Publik : 70 personer

Plats : Boovallen

Stort tack till Bollkallarna i P07:5 för ett toppen jobb!