P11:4

Boo FF - C-19 Träningstider

Publicerad 2021-01-18 22:47
Hej och God fortsättning! Som ni fick meddelat under julledigheten så tog Nacka Kommun, med flera i regioner, ett beslut att stänga ner samtliga kommunala anläggningar i samband med att FHM gick ut med hårdare restriktioner fram till och med 24 januari. I Boo FF har vi strävat efter att hela tiden följt de rekommendationer som FHM och SvFF/StFF har givit oss och då RF/SvFF/StFF har arbetat kontinuerligt med FHM om att barnen skall få idrotta så har vår verksamhet i stort kunnat fortgå. Det blir svårare att vara tydlig när några går ”sina egna vägar” och skapar egna restriktioner, vi har undvikit det. Anläggningarna har ju också varit öppna. Nu när kommunerna gick in med ”strängare” restriktioner än vad egentligen FHM säger så blir det svårare för oss som förening att gå ut med tydliga riktlinjer. Att säga att barnen inte får träna är inte helt korrekt samtidigt som det motsatta heller inte är det – svårt sits…. RF och StFF gick ut med ny information i fredags där de i samarbete med FHM säger att barn/ungdomar måste få träna – organiserad utomhusträning är tillåtet. I samband med det så kommer kommunerna att successivt öppna upp utomhusanläggningar. Viktigt att all träning sker enligt de skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd som Folkhälsomyndigheten publicerade meddelar.
Viktigt att all träning sker enligt de skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd som Folkhälsomyndigheten publicerade meddelar.
  • Boovallen 2; plogas för att Boo Gårds skola har den under dagtid. Däremot så är den nu isig och direkt olämplig att träna på så vi kommer inte att lägga några bokningar där. De tider vi kommer att få blir strötider.
  • Tältet; Det är inte klargjort från kommunen om den räknas som inomhus eller utomhus. Vilket fall så kommer det inte att öppnas denna vecka.
  • Vinterplaner; som tidigare år så blir några planer plogade från v6, det diskuteras om de skall börja ploga tidigare för att få tillgång till fler ytor. Inget kommer att hända denna vecka.
  • Övriga fotbollsplaner; Som alltid gäller att snötäckta fotbollsplaner får inte beträdas. Vi har fått information om att några har tränat på Myrsjö IP (ej sagt vem el vilka) vilket gör att det inte går att ploga den i dagsläget. Myrsjö IP är en av de planer som plogas från v6.
  • Inomhushallar i kommunens regi kommer fortsatt att vara stängda. Mer information räknar vi med kommer senast fredag då kommunens stängning var till 24 januari.

Hur skall ni träna?

Svårt att rekommendera rakt av. De som har hyrt in sig på ej kommunala anläggningar har ju fortsatt möjligheten att träna beroende på de restriktioner som anläggningen har. Däremot så sa en ledare att skolan lagets barn går i hade distansundervisning iaf en dag och då blir det ju svårt att använda argumentet "de träffas ju i skolan".

Flera lag träffas och kör fysträning utomhus och det är att rekommendera i så fall. Man kan också träffas och gå en promenad tillsammans med aktiviteter på vägen t.ex. Eller så bara får barnen vila ut månaden januari. Det kan vara nyttigt att få "krypa lite på väggarna" också.

Jag lämnar lite till er ledare att ta beslut om hur ni vill göra. Ni måste känna efter vad som känns bra i just ert lag. Däremot så vill jag rekommendera att ni använder den tid ni nu "har över" att planera för kommande säsong, mallar och information finns på hemsidan. Ha digitalt föräldramöte, spelarmöte också för den delen, så att ni är på gång när våren kommer och möjligheten att vara utomhus blir bättre. Boo FF:s möteslokaler får bokas för max 4 personer och då kan ledare sitta där och föräldrar på Teams. Vi har en bättre webbkamera och högtalare som kan lånas.

Vi kommer att uppdatera på hemsidan vid förändringar så ha lite koll där. Det blir lite svårt att svara på enskilda mejl och SMS.

Önskar er en fortsatt bra dag och vecka – njut av snön ?.

Med vänlig hälsning

Liv Sahlberg

Klubbchef Boo Fotbollsförening

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub