Boo FF - Trygg Förening
Aae

Mål utan Alkohol

Sedan länge råder en allmän uppfattning i Sverige att alkohol och idrott inte hör ihop, ändå är det inte ovanligt att alkohol förekommer både i samband med idrottsevenemang och bland idrottsutövare.

Vi måste ta vår del av ansvaret för att minska alkoholproblemen i samhället. Det handlar inte enbart om ungdomar, utan också om vuxna dvs. spelare, ledare och i viss mån även föräldrar. Socialt utvecklade fritidsaktiviteter som fotboll minskar risken för alkoholproblem. Fotbollen, den största lagbollsporten i Sverige, når ut till väldigt många barn och ungdomar. Detta innebär att vårt sociala ansvar ökar och för barn och ungdomar och fotbollstränaren är en mycket viktig vuxen.

Tidig alkoholdebut ökar risken för missbruk senare i livet. Undersökningar visar att ungdomar som idrottar i förening dricker mindre alkohol än ungdomar i allmänhet. Ledare och tränares förhållningssätt, och att ungdomar stannar kvar inom idrotten högre upp i åldrarna, har betydelse för att främja en alkoholfri uppväxt. Undersökningar visar att alkohol kan försämra prestationsförmågan upp till cirka tre dygn efter alkoholintag.

Följande gäller i Boo FF, för samtliga medlemmar, såväl spelare, ledare, tränare samt styrelse:

 • All verksamhet som utförs i Boo FF:s namn ska alltid vara fri från alkohol. Detta gäller vid all tränings- och tävlingsverksamhet. Det innebär även under resor, övernattning mellan matcher, turneringar och träningsmatcher.
 • Vi dricker inte alkohol på Boo FF:s fester då minderåriga är med.
 • Vi uppmanar inte till att fira segrar eller dränka förluster med hjälp av alkohol.
 • Vi dricker inte alkohol när vi bär föreningens kläder/utrustning.

Förebyggande arbete inom Boo FF:

 • Alkoholpolicyn kommuniceras till samtliga vårdnadshavare och ledare i föreningen och finns publicerad på hemsidan.
 • Ledare och spelare informeras årligen på ålderskullsträffar

Handlingsplan:

 • Om riktlinjen inte följs av våra ungdomsspelare ska föräldrar tillsammans med spelaren kontaktas omedelbart. Kontakt tas av lagets ledare med stöttning av fotbollsansvarig som spelaren tillhör.
 • Om riktlinjen inte följs av seniorspelare kontaktas spelare och ledare av sportchef.
 • Om riktlinje inte följs av tränare och ledare kontaktas de av klubbchef/styrelse.
Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md icamaxi
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar  boo ff
Md fastighetsbyran
Md booenergi etabl1920 farg 002
Md handelsbanken 230x50 2
Md interbus
Md ormingecentrum2
Md woody orminge orm cmyk
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub