Boo FF - Trygg Förening

Policy för vadhållning

En ökande problematik med uppgjorda resultat i tävlingsmatcher riskerar att skada vår idrott. Det är viktigt att alla som deltar i vår verksamhet har förståelse för problematiken och viss kunskap om hur man ska agera dels med sitt eget spelande och dels om man hamnar i en tveksam situation som rör det egna eller någon annans spelande.

Vår ståndpunkt
För att vara säker på att inte hamna i "tveksamheter" ska alla som har en aktiv roll i föreningen (spelare, ledare, domare, anställda, förtroendevalda och anhöriga) avhålla sig helt från att delta i vadhållning på idrottstävlingar i samma serie eller turneringar som föreningens lag deltar i. Samma princip gäller för spel via ombud.

Vägledning

Ärlighet
Rent spel, att vara ärlig mot sig själv och andra genom att alltid prestera sitt bästa inom ramarna för god etik och moral, är en viktig del av idrottens värdegrund. Deltagande i manipulation av en match, en tävling eller del av en match/tävling är därför absolut förbjudet och innebär inte bara ett svek mot idrottens ideal, utan kan även leda till avstängning från all idrott samt medföra rättsliga åtgärder.

Kunskap
Spelare, tränare, domare, anställda, förtroendevalda och anhöriga ansvarar själva för att innan varje säsong skaffa sig kunskap om de regler för spel och vadhållning som gäller inom sin förening och dess lag. Även den som själv vanligtvis inte deltar i spel eller vadhållning bör skaffa sig denna kunskap. Genom kunskap om gällande regler minskas risken för att oavsiktligt agera i strid med vad som är tillåtet.

Försiktighet
Spelare, tränare, domare, anställda, förtroendevalda och anhöriga har ofta tillgång till eftertraktad information om förhållanden kring sin förening och dess lag som inte är tillgänglig för allmänheten. Sådan känslig information måste alltid behandlas med försiktighet och vara föremål för noggrant övervägande innan den eventuellt delges till omgivningen.

Öppenhet
Alla inom idrotten har ett eget ansvar för att följa idrottens värdegrund och att tillsammans bekämpa matchfixning. Det är därför viktigt att den som blir kontaktad och ombedd att delta i manipulation av en idrottshändelse, känner till eller misstänker att någon annan blivit det, är öppen och omedelbart informerar om det. Den som har något sådant att berätta ska vända sig antingen till Boo FF, Stockholms Fotbollförbund eller direkt till Riksidrottsförbundet.

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub