Boo FF - Ledare
Aae

Boo FF:s materialpolicy

Boo FF:s leverantör av materialprofil är Adidas och Intersport. Föreningen köper in material för träning och match såsom; bollar, västar, koner, lagväska och matchtröjor. Personliga träningskläder köper varje spelare/lag in själv efter given profilguide.

Varje lags tränare/lagledare är ansvarig för att materialet tas hand om och behandlas på bästa sätt så att det håller längre. Oftast tränar flera lag på samma fotbollsplan så det är mycket viktigt att ha koll på bollar som sparkas iväg samt att återlämna bollar som inte tillhör det egna laget. Alla bör märka med lagnamn.

Matchtröjor
Vi rekommenderar att lagets matchtröjor hålls samlade. Beslutar lagledningen att ändå dela ut tröjan till spelaren så är det viktigt att komma ihåg att begära in matchtröjan om en spelare skulle sluta. I slutet på säsongen är det en "stark" rekommendation att börja samla in matchtröjorna medan det fortfarande är matcher kvar och ta jobbet med tvätt till de sista matcherna för säsongen. Under vintern slutar ofta spelare och det kan då blir problem att återfå tröjan.

Tillkommer ytterligare spelare till laget så delas det ut ytterligare tröjor. När lagen går upp till 11 mot 11 så får laget en uppsättning ljusblå tröjor som reservställ. Boo FF återanvänder matchtröjorna till andra spelare så vi är tacksamma för en tidig status (i november-utskicket, se nedan) för behov av storleksbyte. Det är ofta så att yngre lag väntar på att få byta till större storlekar.

Tänk på att:

  • Tröjorna tillhör det lag som de från början delats ut till, vilket betyder att de inte ska följa med en spelare som eventuellt byter lag. Vid internt byte inom Boo FF ska det lag som spelaren byter till istället be om en ny tröja för den/de spelare man tagit emot.
  • För de lag som upphört gäller det att så snart som möjligt lämna in sitt/sina ställ samt övrigt material såsom trunk, bollar, västar och koner.
  • För de lag som slagits samman gäller det att det lag som officiellt är nedlagt lämnar åter sitt/sina ställ som man haft. Det nya laget får sedan komplettera med nya tröjor för de anslutande spelarna.
  • Vi kan inte tillgodose byten av tröjor utifrån önskemålet att behålla ett specifikt nummer. Det kan bli så att man får ett annat nummer på tröjan som lämnas ut än den som lämnats in.
  • Matchtröjorna skall under inga omständigheter varken torktumlas eller tvättas med sköljmedel. Detta för att det försämrar tröjans och i synnerhet tryckens kvalitét och livslängd, vilket gör att trycken riskerar att spricka och/eller lossna från tröjan.
  • Vi har storlekarna 140, 152, 164, XS, S, M, L, XL och 2XL. Alla lag får 1 tröja per spelare + 1-2 målvaktströjor.

Västar
Antal västar är tänkt 1,5 per spelare (20 spelare = 30 västar i två-tre olika färger). Går västen sönder eller slits på annat sätt eller blir för liten så skall den/de lämnas åter för att få ny/nya. Storlekarna är storlek 3/kids (för våra yngsta lag) och S, M och L senior.

Bollar
Laget får en boll per spelare. Inför varje säsong får ni 40% nya bollar för att ersätta borttappade och/eller utslitna bollar. Vid utökning av antalet spelare i laget så delas ytterligare bollar ut. Vid byte av bollstorlek skall de gamla bollarna återlämnas (dessa kan då användas till att ersätta tappade bollar under säsong till yngre lag).

Kaptensbindel
När spelarna är 8 år och spelar i S:t Eriks-Cupen så delas en Boo FF-kaptensbindel per lag anmält till S:t Eriks-Cupen. Om bindeln tappas bort kan ny köpas på kansliet för 50 kr. Vi har också kaptensbindlar i regnbågsfärgerna (Alla är olika, olika är bra - se definition längst ner på sidan), dessa fås vid förfrågan på kansliet.

Inventering av material
Varje år i november skickas ett inventeringsformulär ut till lagens lagledare och äldre med uppmaning om att inventera lagets material och matchtröjor inför nästkommande säsong. Lagen kan beställa nytt material efter givna riktlinjer som finns med i dokumentet. Senast 13 december behöver vi er beställning av byten/komplettering av matchtröjor och senast 24 januari skall beställningen övrigt material vara inlämnad. Materialet delas sedan ut i februari/mars.

Övrigt material

Vid behov av påfyllnad av bollsäckar, koner, bollnät med mera så hänvisar vi till Intersport. Det är endast 7-åringar som får en uppsättning av väskor, konor med mera.

Material delas ut till de olika åldersgrupper enligt nedan (status per hösten 2021)

5 ÅR
Fotbollslekis-träning i kansliets regi med ungdomsinstruktörer. Materialet till träningen tillhandahålls vecka för vecka.

6 ÅR
Tröja, boll och vattenflaska ingår i avgiften. Knatteskolans träning i kansliets regi med ungdomsinstruktörer. Materialet till träningen tillhandahålls vecka för vecka.

7 ÅR
Lag bildas och varje lag får: 1 materialtrunk, 1 boll/spelare, koner, västar i två färger, 1 sjukvårdsväska, 1 visselpipa och 1 bollpump. Inför Mini-cupen i maj får laget en uppsättning vinröda matchtröjor, 1 tröja/spelare.

8 ÅR
Laget spelar första året i S:t Eriks-Cupen. Föreningen tillhandahåller 1 ledarjacka per ledare i laget (antalet räknas ca 1 ledare på 5 spelare). Utöver matchstället som lämnas ut i maj så får laget 1 målvaktströja, målvaktshandskar och kaptensbindel per anmält S:t Eriks-Cup (max 2 uppsättningar) lag. Lagledaren får utskick i november (då spelarna är 7 år) där de har möjlighet att beställa till kommande säsong: 40% nya bollar + 1 boll/spelare om utökat trupp.

9 ÅR
Utskick i november (då spelarna är 8 år) med möjlighet att beställa till kommande säsong: 40% nya bollar + 1 boll/spelare om utökat trupp.

10 ÅR
Åldersgruppen byter bollstorlek till #4 samt storlek på västar. Gamla bollar och västar lämnas åter i samband med utlämning av ny uppsättning.

11 ÅR
Utskick i november (då spelarna är 10 år) med möjlighet att beställa till kommande säsong: 40% nya bollar + 1 boll/spelare om utökat trupp.

12 ÅR
Utskick i november (då spelarna är 11 år) med möjlighet att beställa till kommande säsong: 40% nya bollar + 1 boll/spelare om utökat trupp.

13 ÅR
Utskick i november (då spelarna är 12 år) med möjlighet att beställa till kommande säsong:40% nya bollar + 1 boll/spelare om utökat trupp

13 ÅR 1:a lag
Ny uppsättning bollar, koner, matchställ (hemma och reserv + målvakt), kaptensbindel och västar.

14 ÅR UTV och 1:A LAG
Åldersgruppen byter bollstorlek till #5. Gamla bollar återlämnas i samband med utlämning av nya.

15 ÅR UTV och 1:A LAG

Utskick i november (då spelarna är 14 år) med möjlighet att beställa till kommande säsong: 40% nya bollar + 1 boll/spelare om utökad trupp. Utvecklingslagen får uppsättning med ljusblå matchtröjor (reserv)

16 ÅR UTV OCH 1:A LAG
Utskick i november (då spelarna är 15 år) med möjlighet att beställa till kommande säsong: 40% nya bollar+ 1 boll/spelare om utökad trupp

17 ÅR UTV OCH 1:A LAG
Utskick i november (då spelarna är 16 år) med möjlighet att beställa till kommande säsong: 40% nya bollar+ 1 boll/spelare om utökad trupp

18 ÅR UTV OCH 1:A LAG
Utskick i november (då spelarna är 17 år) med möjlighet att beställa till kommande säsong: 40% nya bollar + 1 boll/spelare om utökad trupp

19 ÅR UTV OCH 1:A LAG
Utskick i november (då spelarna är 18 år) med möjlighet att beställa till kommande säsong: 40% nya bollar + 1 boll/spelare om utökad trupp

Senior Boo FK
Utskick i november med möjlighet att beställa till kommande säsong: 40% nya bollar + 1 boll/spelare om utökad trupp

Senior Boo FF
Ny uppsättning bollar och matchställ (hemma och reserv), shorts och strumpor. En uppsättning träningskläder till spelarna och ett par rabatterade fotbollsskor.

Kaptensbindlar i regnbågsfärgerna - Alla är olika - olika är bra!

Alla har rätt till sin idrott. Du också. Du har rätt att vara på fotbollsplanen, att spela, att ha roligt, att träna, att bli bättre, att vara en del av laget.

För vissa är det självklart. Att cykla ner till fotbollsplanen efter skolan och bara köra. Att ha träning tisdag och match lördag. Alltid. Men för alla som inte kan, vågar eller känner sig hemma på planen, för dem ska vi skapa förutsättningar att spela, att ha roligt, att träna, att bli bättre, att vara en del av laget.

Alla är olika – olika är bra och Boo FF vill se en fotbollsarena där alla är lika välkomna. Oavsett vem du är. Oavsett kön, etnicitet, funktionsvariation eller sexuell läggning. Därför finns ALLA ÄR OLIKA – OLIKA ÄR BRA. För att alla – precis alla – ska ha rätt att vara en del av fotbollen.

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md icamaxi
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md fastighetsbyran
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md handelsbanken 230x50 2
Md interbus
Md ormingecentrum2
Md woody orminge orm cmyk
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub