Boo FF - Ledare
Aae

Att vara värdegrundsledare i Boo FF

Som ett led i Boo FF:s arbete med Tryggare förening och värdegrund önskar vi att det i varje lag finns en person som är ansvarig för att arbete med värdegrund i laget.

Arbetet utgår från Boo FF:s vision; "En förening att vara stolt över" och värdegrundsorden;

Fotboll är en lagsport - Socialt ansvar - Respekt - Stolthet - Delaktighet

Oavsett ålder på spelarna kan man alltid börja prata om hur vi vill att miljön skall vara i laget, hur vi skall vara med varandra och andra på och utanför plan samt de sju spelreglerna från boken "Barnens spelregler" som Riksidrottsförbundet och Bris har tagit fram. Information om den finns här.

Som värdegrundsledare i laget så väljer du själv tillsammans med lagets övriga ledare hur du/ni vill lägga upp arbete. Det är förstås viktigt att ni arbetar tillsammans med övriga ledare i laget då dessa också måste följa upp det som spelarna kommer fram till i arbetet. Underskatta inte spelarnas förmåga att ha tankar och idéer kring detta oavsett ålder. Nedan några tankar och idéer.

Kontrakt
Om laget inte redan har gjort det så är det bra att börja med att laget tar fram ett kontrakt. Utgå från värdegrundsorden: Respekt - Stolthet - Delaktighet - och låt barnen diskutera i grupper utifrån betydelsen "Vad - Varför - Hur". Utifrån vad spelarna kommer fram till så kan ett kontrakt skapas som sedan följs upp 1-2 gånger om året.

Spelarmöten
T.ex. kan laget träffas 20-30 min före en träning var 5-6 vecka där ni pratar om spelreglerna och/eller om det är några utmaningar i laget som ni behöver prata om. Bäst är ju alltid att om det händer något på träning eller utanför att ta tag i det direkt.

Flera tips om att t.ex. checka in/ut hittar ni på Boo FF:s hemsida "Trygg Förening" under "Barnens Spelregler".

Din roll

Rollen som värdegrundsledare kan kännas omfattande och kanske lite övermäktig. Det är inte meningen att allt ska göras på en gång eller exakt så som vi gick genom på utbildningen. Det viktigaste är att vi börjar någonstans. Elefanter ska ätas i bitar. Vi är övertygad om att nästa alla lag och aktiviteter fungerar alldeles utmärkt och att våra ledare till mycket stor del redan skapar Trygga idrottsmiljöer för våra fina spelare. Det är dock viktigt att vi markerar att det för oss som förening är ett mycket viktigt område vi vill arbeta vidare med. Vi gör dock detta tillsammans och varje litet steg är också ett steg. Hör av er till Tommy eller kansliet om ni vill ha stöd kring något.

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md icamaxi
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md fastighetsbyran
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md handelsbanken 230x50 2
Md interbus
Md ormingecentrum2
Md woody orminge orm cmyk
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub