Boo FF - Ledare

Att vara tränare i Boo FF

Stort tack för att du vill vara ledare i Boo FF! Du har ett förtroendeuppdrag som vi är övertygade om kommer att ge dig ny erfarenhet, en del utmaningar och framförallt mycket glädje.

För att samarbetet med övriga tränare/ledare, spelarna, lagets föräldrar och föreningens kansli ska fungera så bra som möjligt är det viktigt att ta del av den information som förmedlas från föreningen. Du behöver vara väl insatt i föreningens vision, värdegrund och verksamhetsmodell, följa de riktlinjer som finns i den spelarutvecklingsplan som gäller för åldersgruppen och i S:t Eriks-Cupens ledarhäfte.

Varje år erbjuder föreningen alla tränare flera interna utbildningar och träffar inom respektive åldersgrupp. Däremellan också regelbunden kontakt med kansliets sportchefer och instruktörer. Utöver de interna utbildningarna som Boo FF erbjuder så finns det också flera olika utbildningar tillgängliga via Stockholms Fotbollförbund. På Boo FF:s utbildningssida finns mer information om detta.

Att vara med i en fotbollsförening är mer än att träna och spela match. Här erbjuds ungdomar och barn en trygg och social gemenskap. För många barn är fotbollsföreningen, näst efter hemmet och skolan, den viktigaste miljön att formas och utvecklas i. Fotbollsledaren blir självklart en betydelsefull social förebild och ledarens förhållningssätt till bland annat alkohol och tobak påverkar de värderingar som barnen och ungdomarna bär med sig livet ut. Läs mer om detta under Trygg Förening. Idrotten ska vara en skyddsfaktor mot att ungdomar inte använder alkohol, narkotika, dopningsmedel och tobak.

Att vara ledare i en idrottsförening är ett förtroendeuppdrag
Som tränare i Boo FF bidrar du till en bra föreningskänsla och laganda genom att alltid ha en positiv och professionell attityd såväl medgång som motgång. Med tränaruppdraget i ryggen representerar du Boo FF både på och utanför planen och fungerar som förebild.

Boo FF har ett grundligt förebyggande arbete mot övergrepp och kränkningar och i det ingår bland annat att alla ledare i vår förening skall uppvisa ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Läs mer här.

Det är en stor fördel om du som tränare ser till att ha god kontakt med övriga lags ledare i åldersgruppen. Spelare kommer och går under åren och de olika spelmodellerna kräver olika antal spelare i truppen för att träning- och matchmiljö skall bli på bästa sätt. Samarbete gynnar alla. Tränaren ser också alltid till att ha rätt utrustning i samband med träning och match och tar personligt ansvar för föreningens material.

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub