Aae

Koordinator för flick- och damfotbollen i Boo FF

Resultat från undersökningar visar att beslutet att sluta tas oftast vid förändringar. Tex. lag som slås ihop, flickor som flyttas upp en ålderskull, när det kommer nya tränare osv.

Som ett led i att stärka den sociala och fotbollsspecifika upplevelsen kring fotbollsspelande i föreningen och därigenom förhoppningsvis förebygga förändringsrelaterade orsaker till att flickor slutar spela fotboll arbetar vi sen länge aktivt med att försöka bygga broar mellan spelare, lag och ledare inom och mellan åldersgrupper. Metoder som miljö/rotationsträning, gemensamma mixlag, gemensamma träningar och liknande är redan etablerade, men nu har vi tillsatt koordinator flicksidan (F13-damlag), dvs en dedikerad ledare som ansvarar för att skapa en dialog mellan lagen på flicksidan samt ta ett tydligt grepp om samarbetsmetoderna, verka för att spelarna erbjuds en inbjudande och intressant upplevelse vid miljöträning samt följa upp att de behov/metoder föreningen identifierat också är de rätta ur spelarnas perspektiv.

Koordinatorns roll:

  • En dedikerad ledare, som också praktiskt är direkt inblandad i verksamheten.
  • Hen ansvarar för att samtliga spelare och ledare i föreningens flicklag är väl insatta och förstår tankarna bakom de praktiska samarbetsmetoderna föreningen vill att lagen arbetar efter och därigenom blir mer positivt inställda och benägna att delta.
  • Har en dialog och följer upp med spelare och ledare att samarbetsmetoderna fyller sitt syfte och gör vid behov justeringar i processerna.

Samarbetsmetoderna vi pratar om är:

  • Miljö/rotationsträning - spelare från ett lag testar kontinuerligt med jämna mellanrum på att delta i miljön i ett annat lag i samma åldersgrupp eller i åldersgruppen ovan/under för att lära känna andra spelare, ledare och träningsmetoder
  • Mixlag – spelare från olika lag turas om att spela match ihop i ett gemensamt lag, liknar miljöträningen men är i matchmiljö istället för träningsmiljö
  • Gemensamma träningar/aktiviteter - olika lag i samma åldersgrupp och eller olika åldersgrupper genomför vid jämna mellanrum gemensamma aktiviteter vilket förutom rena träningspass kan vara andra sociala aktiviteter, läger, cuper eller liknande

Koordinator på Dam och flicksidan är Vinzent Lopez tillika chefstränare för våra förstalag F17-F08:1.

Sedan 2017 har Stockholms FF tillsammans med Ellevio en fond för att dela ut ekonomiskt bidrag till projekt, föreningar och/eller enskilda lag på flick-/damsidan. Projekt som syftar till att öka antalet tjejer som spelar fotboll från områden där vi önskar att idrottsrörelsen ska växa. men som också stöder initiativ för att rekrytera och behålla fler tjej-domare och kvinnliga ledare samt projekt som stöttar idéer för att få fler tjejer att fortsätta spela fotboll. Visionen med 50/50-fonden är: "Lika många tjejer som killar".

2020 har Boo FF har tilldelats medel från 50/50-fonden för att minska tappet av spelare vid förändringar i lagen. Läs mer här om detta.


Md sicklabooff05spelare 2
Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md icamaxi
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md fastighetsbyran
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md handelsbanken 230x50 2
Md interbus
Md ormingecentrum2
Md woody orminge orm cmyk
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub