Med i laget till 100 procent

När du väljer fotboll som sport säger du samtidigt ja till en lagidrott. Det betyder helt enkelt att de andra i laget, både spelare och ledare, räknar med dig – året om!

Du är med på alla träningar och matcher som du kallas till och du hör självklart av dig när du inte kan komma. Ditt engagemang bidrar och påverkar alla andra i laget, inte minst de ledare som lägger ner ideell tid på att planera träningar och andra aktiviteter. Sjukdom, skolarbete, semesterresor eller annan idrott kan vara skäl till att du inte kan vara med på allt som laget gör. Men i övrigt är det 100 procent som gäller!

En gemensam ambition inom idrottsrörelsen är att så många barn och ungdomar som möjligt ska vilja idrotta så länge som möjligt. Att fotbollslagen fungerar bra året om tror vi bidrar till detta.

Boo FF har därför som policy att:

  • spelare som väljer att "pausa" fotbollen under vinterhalvåret eller inte regelbundet deltar i verksamheten, får söka om sin plats i det gamla laget till vårsäsongen. På så sätt blir det tydligare hur många spelare laget kan räkna med under vintern. Spelare i kö kan erbjudas en "ledig" plats i laget istället, alternativt ges lag med få spelare möjlighet att slås ihop i god tid.
  • söker du till våren plats i ditt gamla lag har du förtur.
  • närvaro under vinterhalvåret/inomhussäsongen avgör vilka spelare som i första hand deltar i tidiga vårcuper
  • spelare med lägre träningsnärvaro än 75% av ordinarie verksamhet kan inte förvänta sig att bli uttagna till lagets matcher

Vinterpolicy

Boo FF är mycket positiva till att våra fotbollsspelare håller på med annan föreningsaktivitet, det främjar deras motoriska utveckling och ger dessutom en variation i träningen. Det viktigaste under vinterperioden är att barnen har en regelbunden närvaro (minst var 3:e träning) även om det krockar med annan träning för att på så sätt ha regelbunden kontakt med sitt lag.

Om laget tränar en gång/vecka och den träningen råkar infalla på samma dag som vinteridrottens enda träning i veckan så får man enkelt hoppa över den tredje träningen med vinteridrotten för att kunna ha en regelbunden kontakt med fotbollslaget. Om vinteridrotten har flera träningar i veckan så kan man kanske avstå en träning varannan vecka.

Situationerna och lösningarna är naturligtvis många, men det viktiga är att det finns en regelbunden närvaro på fotbollsträningarna även under vintern.

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub