Förebyggande arbete mot övergrepp och kränkningar i Boo FF

Publicerad 2017-11-13 16:55
Vi i Boo FF:s styrelse och klubbledning har beslutat att från och med 2018 följa Riksidrottsförbundets rekommendation att förstärka det förebyggande arbetet kring en trygg idrottsmiljö genom att från och med verksamhetsåret 2018 införa ett krav på att alla ledare i vår förening uppvisar ett utdrag ur Polisens belastningsregister.

Att vara ledare i en idrottsförening är ett förtroendeuppdrag.

I Boo FF är vi tillsammans runt 550 ledare som på olika sätt och i de allra flesta fall helt ideellt bidrar till den omfattande och meningsfulla verksamhet som vi tillsammans ska vara väldigt stolta över.

Vi gör detta för att vi som förening, våra fotbollsspelare, föräldrar, kommunen, sponsorer och andra intressenter ska känna sig trygga och ha fortsatt stort förtroende för våra ledare och för vår verksamhet.


Kort om belastningsregistret
I november 2013 beslutade riksdagen att idrottsledare för barn och ungdomar får rätt att begära ett begränsat utdrag ur Polisens Belastningsregister, på samma sätt som för personal i skola och barnomsorg. Lagen som trädde i kraft 18 december 2013 är en del i genomförandet av EU:s direktiv om bekämpande av sexuella övergrepp mot barn, sexuell exploatering av barn och barnpornografi.

Lagen innebär att föreningar har rätt att be de som har direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar att visa upp ett begränsat utdrag ur belastningsregistret. Utdraget visar bland annat olika typer av sexualbrott och våldsbrott, men inte exempelvis stölder eller trafikbrott.


Informationen i länken är uppdaterad 8 mars 2018: Läs mer här.

Md bfftf bild
Här hittar du information gällande Barnens Spelregler, Skador, "om det ofattbara skulle hända", kontakttelefon/formulär och mycket mer.
Md ica
Ica Max Nacka
2000px adidas logo.svg
Md 635x350 webshop
Md bo logo
Md vit logo
Md nvp logga web 750 px 2017
Md stolt sponsor
Md inntech logo
Md minibar   boo ff
Md ormingecentrum2
Md booenergi etabl1920 farg  002
Md woody orminge orm cmyk
Md grafina ab
Md handelsbanken 230x50 2
Md utm rktf reningd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub